Sosiaalipsykologian syventävät opinnot, 90 op
- Kuvaus
- Sisältö
Sosiaalipsykologian syventävät opinnot (90 op) koostuvat sosiaalipsykologian teorioiden ja tutkimuksen syventävistä opintojaksoista (25 op), tutkimusmetodologia-opinnoista (10 op), työelämään suuntaavista opinnoista (15 op) sekä pro gradu -tutkielmasta ja -seminaarista (40 op).
Yhteiskuntatieteiden maisteriksi valmistuva sosiaalipsykologian opiskelija on vuorovaikutuksen, ryhmäilmiöiden sekä yksilön ja yhteiskunnan välisten suhteiden asiantuntija. Hänellä on erityisosaamista ja ammatillista asiantuntijuutta esimerkiksi sellaisilla alueilla kuin minuus ja identiteetti, lapsuus ja perhe, vuorovaikutus työelämässä, digitaalinen vuorovaikutus, psykososiaalinen hyvinvointi, ohjaus ja käyttäytymisen muuttaminen, emootiot, päihdeongelmat sekä sosiaalitieteen teoreettiset ja metodologiset kysymykset.
Valmistunut maisteri tuntee näitä aloja koskevan tutkimuksen historiaa, ajankohtaisia kehityssuuntia sekä käytännön sovellusalueita. Hän ymmärtää yhteiskunnallisten ja ihmisten välisten suhteiden rakenteita ja dynamiikkaa, osaa etsiä, analysoida, jäsentää ja tuottaa sosiaalisiin ilmiöihin liittyvää tutkimustietoa, ja soveltaa sitä käytännön työelämässä. Sosiaalipsykologian maisterilla on valmiudet työskennellä johto-, asiantuntija- ja ohjaavissa tehtävissä esimerkiksi sosiaali- ja mielenterveystyössä, erilaisissa koulutus-, suunnittelu- ja kehittämistehtävissä, henkilöstöhallinnossa sekä tiedotustoiminnassa eri aloilla.