Tältä sivulta löydät seuraavat osiot:
- Apua ja tukea
- Hyvinvointia tukevaa toimintaa
- Opiskelu- ja elämäntaitoja
- Terveys ja hyvinvointi
- Mielekäs vapaa-aika ja uudet kaverit
- Päihteet ja pelaaminen
- Asuminen ja toimeentulo
- Ohjeita ja lisätietoja erilaisiin tilanteisiin
TAMK Parvi Chatbot on avoinna ympäri vuorokauden (löydät chatin tämän sivun oikeasta alakulmasta)
- Chatbot tarjoaa neuvontaa ja ohjausta opiskeluun tai palveluihin liittyvissä kysymyksissä
- Chatbotin kautta voit myös jättää viestin asiantuntijalle.
Seuraathan @tamkparvi -tiliä Instagramissa!
Apua ja tukea kohtaamisen avulla
Koppari auttaa etsimään ja löytämään
Koppari auttaa löytämään sinulle sopivan palvelun TAMKista ja Tampereen alueelta, kun tarvitset apua opintojen sujumiseen, jaksamiseen, ihmissuhteisiin, terveyteen, päihteisiin, talouteen, asumiseen tai vaikka työpaikan löytymiseen.
KoppariinTAMKin ohjaus-, neuvonta ja tukipalvelut
Opiskeluun ja opintoihin on saatavilla monenlaista ohjausta-, neuvontaa ja tukea. Täältä löydät ne kaikki. Olemme lisäksi koonneet tälle sivustolle vielä erikseen kaikki hyvinvointiasi tukevat TAMKin toimijat.
Opiskelijan ohjaus- ja tukipalvelutLöydä oma opinto-ohjaajasi
Opinto-ohjaajaltasi saat apua opintojesi suunnitteluun sekä sujuvaan käynnistymiseen ja jatkumiseen. Opinto-ohjaajan kanssa voit käydä urasuunnitelmiin, opiskelukykyyn ja opiskelumotivaatioon liittyviä keskusteluja. Opinto-ohjaajat tekevät yhteistyötä opettajatuutoreiden kanssa.
Opinto-ohjaajatTarvitsetko erityisopettajaa?
TAMKin erityisopettaja ja erityisopettajien tiimi tukee sinua oppimisessasi. Tervetuloa Sparris-opiskelutaitopajoihin! Opinto-ohjaaja, opintokuraattori tai muu asiantuntija voi ohjata sinut erityisopettajan tuen piiriin. Erityisopettaja tekee myös lukitestejä.
Saavutettavuus ja yksilölliset opiskelujärjestelytPohdituttaako opiskelukykysi?
Tökkiikö opiskelu? Mietityttääkö jaksaminen tai tulevaisuus? Monet erilaiset asiat voivat aiheuttaa kuormitusta arjessa ja opiskelussa, eikä niitä tarvitse jäädä pohdiskelemaan yksinään! Oletko pohtinut, kehen ottaa yhteyttä ja mistä löytyisi apu? Ota yhteys opiskelukyvyn ohjaajaan ja pohditaan yhdessä tilannettasi ja kartoitetaan ohjauksen ja tuen tarvettasi.
Opiskelukyvyn ohjausOppilaitospastori kuuntelee
Elämä on matka. Joskus polun pää on kateissa tai tie näyttää johtavan umpikujaan. Joskus myös suru voi musertaa. Puhuminen auttaa. Keskustelu avaa uusia mahdollisuuksia ja muuttaa näkökulmaa. Älä jää yksin.
Seurakuntien oppilaitostyöHyvinvointiasi tukeva toiminta opinnoissa ja vapaa-ajalla
TAMK Parvi
TAMK tarjoaa monipuolista opiskelukykyäsi tukevaa toimintaa. TAMK Parvi sijaitsee Palvelukadulla B1-24 ja löydät sieltä tukipalveluiden päivystyksiä, pienryhmätoimintaa sekä tapahtumia. Tutustu Parven kalenteriin ja tule rohkeasti mukaan!
TAMK Parvi: kalenteri, toiminta ja tukipalvelutSportUni - Parasta korkeakoululiikuntaa Tampereella
SportUni tarjoaa laadukkaat ja monipuoliset liikuntapalvelut Tampereen korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle. Käytössäsi ovat kolmen kampuksen liikuntapalvelut yhdellä edullisella maksulla!
SportUniTule mukaan Tamkon kerhotoimintaan
Tule mukaan monipuoliseen kulttuuri- ja vapaa-ajan toimintaan. Tamko tukee lukuisia aine-, harraste- ja yhteisökerhoja, tavoitteenaan jokaiselle jotakin. Tamkon toimistolta voit lainata myös liikuntavälineitä.
Tamkon kerhotoimintaBreak pro - Liiku myös tauoilla
Break pro -taukoliikuntaohjelma on fysioterapeuttien suunnittelema työkalu työn tauottamiseen, ergonomian parantamiseen sekä työ- ja opiskeluhyvinvoinnin lisäämiseen.
BreakPro taukoliikuntaaOsallistu opiskelijatapahtumiin
Tampere - Suomen opiskelijaystävällisin kaupunki. Tutustu Opiskelijan Tampere ry:n järjestämiin tapahtumiin ja mene rohkeasti mukaan!
Opiskelijan Tampere - TapahtumatOpintojen sujuminen
Oppimisen saavutettavuus ja erityinen tuki
Saavutettavuudella tarkoitetaan sitä, että sinulla on mahdollisuudet opiskella yhdenvertaisesti ominaisuuksistasi riippumatta. Jos sinulla on oppimisen vaikeus tai opiskeluun vaikuttava sairaus tai vamma, olet oikeutettu erityiseen tukeen opinnoissasi.
Saavutettavuus ja erityisjärjestelytOsallistu opiskelutaitopaja Sparrikseen
Erityisopettajat pitävät koko lukuvuoden ajan opiskelutaitojapajoja, joissa voit kehittää omia opiskelutaitojasi. Sparriksien aiheet käsittelevät monipuolisesti erilaisia opiskelun kannalta oleellisia taitoja sekä auttavat sinua esimerkiksi opinnäytetyössä.
Tutustu Sparris-pajoihinOppimisen säätelyn itsearviointikysely
Oppimisen säätelyn itsearviointikyselyn avulla saat tietoa käyttämistäsi oppimisstrategioista ja oppimismotivaatiotekijöistä. Tavoitteena on auttaa sinua tunnistamaan omia vahvuuksiasi ja heikkouksiasi oppijana sekä auttaa sanoittamaan käyttämiäsi oppimisstrategioita.
Oppimisen säätelyn itsearviointikyselyTiedonhankintataitojen koulutus
Kaipaatko lisätukea tiedonhakuun? Osallistu tiedonhaun työpajaan! Tiedonhaun työpajoissa saat ohjausta tiedonhakuun ja opit löytämään luotettavaa ja ajankohtaista tietoa. Lisätietoa Tampereen yliopiston kirjaston sivuilta.
Tiedonhaun työpajat opiskelijoilleOhjeita ja lisätietoja erilaisiin tilanteisiin
Mitä tehdä, kun kanssaopiskelijasta herää huoli? Toisista huolen pitäminen ja varhaisen välittämisen kulttuurin rakentaminen kuuluu meille jokaiselle opiskeluyhteisössä. Tutustu varhaisen välittämisen perusperiaatteisiin sekä siihen, miten toimia, jos toisen opiskelijan olemus, toiminta, käyttäytyminen tai vuorovaikutus herättävät huolta.
Jos koet häirintää – Kaikilla on oikeus turvalliseen elämään ilman minkäänlaista kiusaamista. Asiaton, syrjivä ja loukkaava puhe, käytös tai viestittely eivät kuulu Tampereen ammattikorkeakouluun eikä muuhun opiskelijaelämään. TAMKin häirintäyhteyshenkilöt tavoitat sähköpostilla hairintayhteyshenkilot [at] tamko.fi (hairintayhteyshenkilot[at]tamko[dot]fi). Lue lisää Tamkon sivuilta.
Jos kohtaat kriisin (tämä linkki vaatii kirjautumisen) – TAMKin kriisiryhmä on yhteisömme ja kaikkien sen jäsenten tukena tarvittaessa ja tarjoaa tilanteen mukaista henkistä ensiapua yhteisöä kohdanneissa traumaattisissa kriisitilanteissa. Tarkemmat kriisitoimintaohjeet ja yhteyshenkilöt löydät ylläolevasta linkistä.
Päihteet ja pelaaminen
TAMKin päihdeohjelma - Tampereen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden päihdeohjelman lähtökohtana on tukea opiskeluhyvinvointia. Päihdeohjelman tavoitteena on päihteetön opiskeluympäristö, ongelmien ehkäisy, päihteiden käytön tunnistaminen sekä varhainen puuttuminen. Lisäksi päihdeohjelmalla pyritään lisäämään tietoisuutta päihteiden vaikutuksesta yksilön hyvinvointiin, opiskeluun ja työelämään.
Huoli päihteistä ja riippuvuuksista – Päihdelinkki-verkkopalvelu tarjoaa tietoa ja tukea päihteistä ja riippuvuuksista. Päihdelinkistä löytyy kattavan tietopankin lisäksi testejä, oma-apusisältöjä, vertaistukea ja neuvontapalvelun.
Peluuri auttaa, kun pelaaminen haittaa – Tukea ja neuvoja peliongelmissa. Voit soittaa tai laittaa viestiä Peluurin chattiin, jos jokin omassa tai toisen pelaamisessa mietityttää ja haluat pohtia asiaa tarkemmin.
Turvallinen kampus
Turvallisuushavainto – Turvallisuushavaintojen avulla voidaan ehkäistä vaaratilanteita ja tapaturmia sekä edistää hyvinvointia työpaikalla. Jos havaitset tilanteen, joka voi synnyttää vaaratilanteen, korjaa tilanne, jos mahdollista, ja ilmoita siitä turvallisuusasiantuntijoille. Lisätietoa ja linkki turvallisuushavaintolomakkeeseen TAMKin käsikirjassa.
Lisätietoa turvallisuudesta TAMKin käsikirjasta.
Tutustu huolella myös korkeakoulun järjestyssääntöihin.
YTHS - Terveys ja hyvinvointi
YTHS palvelut
YTHS:n palvelut tuotetaan yhtenäisesti kaikkialla Suomessa. Saat siis samantasoiset palvelut, opiskelitpa sitten missä päin Suomea tahansa. Täältä löydät mitä opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu ja mitä ei.
Opiskeluterveydenhuollon palvelutNyyti ry - Edistää opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä
Nyytin chat opiskelijoiden tukena
Nyytin chat on paikka yhteiselle ajatusten ja kokemusten vaihdolle. Voit käydä keskustelua kahden kesken tai osallistua ryhmämuotoiseen chat-keskusteluihin, joissa jutellaan erilaisista opiskelijan arjen ja elämän aihepiireista.
Nyyti ChatNyyti ry elämäntaitokurssi – oma-apukurssina
Tämä on tarkoitettu sinulle, joka pohdit hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyviä kysymyksiä. Voit löytää kurssilta vastauksia mm. kysymyksiin: Mitä minä tarvitsen voidakseni hyvin? Mistä saan voimia arkeeni?
Elämäntaitokurssi oma-apukurssinaAjanhallinta - Ole oman elämäsi tähti
Ajanhallinta tarkoittaa oman ajankäytön järjestämistä niin, että voit käyttää suurimman osan ajastasi asioihin, jotka ovat sinulle jollain tapaa tärkeitä ja mielekkäitä. Hyvä ajanhallinta ei tarkoita sitä, että pyrkisit koko ajan olemaan niin tehokas kuin mahdollista.
Paranna ajanhallintataitojasiNyytin nettiryhmät
Verkossa toteutettavissa ryhmissä voit pohdiskella asioita tiettyyn teemaan syventyen. Ryhmien tarkoituksena on vertaistuen jakaminen sekä uusien näkökulmien ja ratkaisujen löytäminen. Ryhmät ovat maksuttomia ja suunnattu 18-vuotiaille ja sitä vanhemmille opiskelijoille.
Nyytin NettiryhmätMuita hyödyllisiä sivustoja terveyteen ja mielenterveyteen
Kaipaatko elämääsi muutosta tai oireisiin helpotusta? Tai haluatko tutustua itseesi tarkemmin? Työkaluja mielen hyvinvointiin -omahoito sisältää osioita, jotka antavat tietoa aina yhdestä aiheesta. Osioita voi suorittaa itsenäisesti tai ammattilaisen kanssa.
Vastavirrasta myötävirtaan – Mistä pelot, ryhtymisen vaikeus, väsymys, stressi sekä vaatimukset ja odotukset itseään kohtaan kumpuavat? Vastavirrasta myötävirtaan -kurssin on tuottanut Mielenterveyden Keskusliitto ry. Kurssilla käydään läpi mm. omia pelkoja ja unelmia sekä omaa jaksamista. Tutustu myös muihin Hyvä kysymys -verkkopalvelun kursseihin.
Oiva -hyvinvointiohjelma – Oivan harjoitukset kehittävät mielen ja kehon hyvinvoinnin taitoja sekä auttavat kohti itselle tärkeitä asioita elämässä.
Mielenterveystalon omahoito-ohjelma ja nettiterapiaa – Kaikille avoinna olevasta Mielenterveystalosta löydät muun muassa tietoa, omahoito-ohjelmia, oppaita, oirenavigaattoreita sekä palveluhakuja. Mielenterveystalossa on tarjolla myös nettiterapiaa, jonne pääset lääkärin lähetteellä ympäri Suomen.
Mieli ry - Hyvä mielenterveys. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy. MIELI ry puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvää mielenterveyteen.
Asuminen ja toimeentulo
Työnhaku ja urasuunnittelu
Ota käyttöön uusi JobTeaser-palvelu
JobTeaser-palvelusta löydät ilmoituksia työ- ja harjoittelupaikoista sekä tietoa kiinnostavista työnantajista niin Suomessa kuin muualla Euroopassa. Poimi kalenteriisi myös sinua kiinnostavat uratapahtumat. Lue lisää ja ota palvelu käyttöösi!
Tutustu ja kirjaudu JobTeaser-palveluun