Bachelor's Programme in Social Sciences, 180 cr
- Description
- Structure and studies
Yhteiskuntatutkimuksen tutkinto-ohjelman kandidaattiopinnot käytyään opiskelijalla on laaja-alaiset tiedot yhteiskuntatieteiden teorioista, keskeisistä tutkimusaloista sekä tutkimusmenetelmistä. Hänellä on yleiskuva yhteiskuntatutkimuksen yhteiskunnallisesta merkityksestä ja tehtävästä. Opiskelija kykenee soveltamaan omaksumaansa tietoa ja löytää luovia ratkaisuja monimutkaisten tai ennakoimattomien ongelmien ratkaisemiseksi. Opiskelijalla on tutkimuksen tekemisen perusvalmiudet. Hän osaa jäsentää ja arvioida yhteiskuntatutkimuksellista keskustelua kriittisesti ja eettisesti kestävällä tavalla. Hän osaa tunnistaa ja muotoilla tutkimuskysymyksiä sekä etsiä kirjallista ja empiiristä tietoa. Opiskelija osaa työskennellä itsenäisesti ja ryhmässä. Hän tunnistaa oman asiantuntijuutensa ja osaa suunnitella ja toteuttaa ohjatusti tutkielman, jossa hän käyttää sosiaalitieteellisiä tutkimusmenetelmiä, soveltaa yhteiskuntateoreettisia näkökulmia sekä tekee tuloksia koskevia päätelmiä. Hän pystyy työskentelemään itsenäisesti ja yhteistyössä muiden kanssa yhteiskunnallisissa työtehtävissä. Hän osaa kommunikoida suullisesti ja kirjallisesti.
Kandidaatin tutkinnon suorittaneilla on valmiudet maisteriopintojen tekemiseen sosiaalipolitiikan, sosiaalipsykologian, sosiologian, sosiaaliantropologian, sukupuolentutkimuksen tai nuorisotyön ja nuorisotutkimuksen opintosuunnissa.
Yhteiskuntatutkimuksen kandidaattiohjelma (180 op) koostuu seuraavista opinnoista:
1. Yhteiskuntatutkimuksen perusopinnot (25 op) ja aineopinnot (60 op).
2. Vapaasti valittavat opinnot. Vapaasti valittavat opinnot ovat laajuudeltaan 55 opintopistettä. Vapaasti valittaviin opintoihin sisältyy vähintään yksi muun kuin oman tutkinto-ohjelman opetussuunnitelman mukainen opintokokonaisuus, jonka laajuus on vähintään 20 op.
3. Asiantuntijataitojen perusteet (20 op)
4. Opiskelutaidot (5 op)
5. Viestintä- ja kieliopinnot (15 op)
- Social Sciences