International Relations, At least 120 cr
- Description
- Content
Moduulit Kansainvälisen politiikan käsitteet ja ilmiöt (10op) sekä Kansainvälisen politiikan tutkimusmenetelmät (10op) ovat pakollisia kansainvälisen politiikan suuntautumisvaihtoehdon opiskelijoille. Lisäksi erikoistumisopinnoissaan opiskelijat suorittavat joko Kansainvälisen politiikan erikoistumisopinnot (POL.KV.330) tai Kansainvälisen turvallisuuden erikoistumisopinnot (POL.KV.340); tai vapaavalintaisesti neljä 5op laajuista opintojaksoa (yht. 20op) näistä kahdesta moduulista.
Maisteriopintojen 1. lukuvuonna suoritetaan pääsääntöisesti seuraavat moduulit: Kansainvälisen politiikan ajankohtainen teoria ja käytäntö (10op); kansainvälisen politiikan tutkimusmenetelmät (10op); sekä aloitetaan erikoistumisopinnot suorittamalla vapaavalintaisesti opintojaksoja moduuleista POL.KV.330 ja POL.KV.340. Pro gradu -seminaari POL.KV.399 aloitetaan 1. lukuvuoden syksyn lopussa avauskokoontumisilla.
Maisteriopintojen 2. lukuvuoden aikana suoritetaan loppuun kansainvälisen politiikan erikoistumisopinnot POL.KV.330 (20op) tai POL.KV.340 (20op); tai vapaavalintainen yhdistelmä näiden moduulien opintojaksoista (yht. 20op). Pro gradu -seminaari POL.KV.399 suoritetaan loppuun.Kansainvälisen politiikan maisteriohjelma/Master’s programme in international relations: Moduulit POL.KV.310 Kansainvälisen politiikan käsitteet ja ilmiöt (10op) sekä POL.KV.320 Kansainvälisen politiikan tutkimusmenetelmät (10op) ovat pakollisia kansainvälisen politiikan suuntautumisvaihtoehdon opiskelijoille. Lisäksi erikoistumisopinnoissaan opiskelijat suorittavat joko POL.KV.330 kansainvälisen politiikan erikoistumisopinnot tai POL.KV.340 Kansainvälisen turvallisuuden erikoistumisopinnot; tai vapaavalintaisesti neljä 5op laajuista opintojaksoa (yht. 20op) näistä kahdesta moduulista.
Maisteriopintojen 1. lukuvuonna suoritetaan pääsääntöisesti seuraavat moduulit: POL.KV.210 Kansainvälisen politiikan ajankohtainen teoria ja käytäntö (10op); POL.KV.220 kansainvälisen politiikan tutkimusmenetelmät (10op); sekä aloitetaan erikoistumisopinnot suorittamalla vapaavalintaisesti opintojaksoja moduuleista POL.KV.330 ja POL.KV.340. Pro gradu -seminaari POL.KV.399 aloitetaan 1. lukuvuoden syksyn lopussa avauskokoontumisilla.
Maisteriopintojen 2. lukuvuoden aikana suoritetaan loppuun kansainvälisen politiikan erikoistumisopinnot POL.KV.330 20op tai POL.KV.340 20op; tai vapaavalintainen yhdistelmä näiden moduulien opintojaksoista (yht. 20op). Pro gradu -seminaari POL.KV.399 suoritetaan loppuun 2. lukuvuoden syksyllä. Tarvittaessa esimerkiksi ulkomaisia vaihto-opintoja suorittavat opiskelijat voivat osallistua seminaariin joustavasti. Tavoitteena on palauttaa opinnäyte 2. lukuvuoden loppuun mennessä.
Opiskelija osaa esittää perusteltuja kysymyksiä kansainvälisen politiikan ilmiöistä ja ongelmista, sekä osaa tutkia niitä systemaattisesti. Tähän tarkoitukseen hän osaa soveltaa kansainvälisten suhteiden käsitteitä, teorioita ja tutkimusmenetelmiä. Opiskelija osaa analysoida kansainvälisen politiikan toimijoita kuten valtioita ja kansainvälisiä järjestöjä, kansainvälisen talouden toimijoita sekä erilaisia järjestäytyneitä ryhmiä, liikkeitä ja vaikutusvaltaisia yksilöitä. Opiskelija kykenee myös tarkastelemaan toimijoiden välistä vuorovaikutusta ja arvioimaan kriittisesti sitä määrittäviä rakenteita ja toimintamekanismeja.
Opiskelija syventää asiantuntemustaan kansainvälisen politiikan opintojen erikoistumisalueilla, ja voi valita vapaasti opintoja alueilta kuten Euroopan integraatio, maailmanpolitiikka, sota ja rauha, tieteenalan teoriakeskustelu sekä kansainvälinen turvallisuus. Opiskelija tuntee ja osaa arvioida oman erikoistumisalueensa kirjallisuutta, hakea ja analysoida aineistoja samoin kuin keskustelee ja esiintyy sujuvasti tällä alueella. Hän pystyy arvioimaan ja ennakoimaan toimijoille näyttäytyviä ratkaisuvaihtoehtoja sekä muutosten ja murrosten mahdollisuuksia. Opinnoissa voi myös perehtyä tieteidenvälisten näkökulmien soveltamiseen.
Opiskelija saavuttaa valmiuksia toimia kansainvälisiä kysymyksiä koskevissa tehtävissä julkisen hallinnon, järjestöjen, tiedotusalan sekä yksityisen sektorin palveluksessa sekä saavuttaa kelpoisuuden tieteellisiin jatko-opintoihin kansainvälisessä politiikassa.
Maisteriopinnot aloitettuaan opiskelija sopii opintojensa suorittamisesta syventävien opintojen vastuuopettajan ja/tai pro gradu -tutkielmansa ohjaajan kanssa henkilökohtaisen opetussuunnitelman (HOPS) pohjalta.