Opinto-opas 2009-2010
Perus

Perus Pori KV Jatko Avoin

|Tutkinnot|     |Opintokokonaisuudet|     |Opintojaksot|    

Opinto-opas 2009-2010

PAP-2210 Elintarvikepakkaaminen, 3 op
Food packaging technology

Vastuuhenkilö

Sanna-Maarit Auvinen, Jurkka Kuusipalo

Toteutuskerrat

  Luentoajat ja -paikat Kohderyhmä, jolle suositellaan
Toteutus 1


Per 4
(22.02.2010 - 09.04.2010) :
Maanantai 12 - 14, K1310B
Torstai 12 - 14, K1310B

 
3.-n. vuosikurssi  


Suoritusvaatimukset

Hyväksytysti suoritettu tentti luentojen sisällöstä ja kirjallisuudesta.

Opetukseen ja oppimiseen liittyvät periaatteet ja lähtökohdat

Luennoilla pyritään vuorovaikutukseen opiskelijoiden kanssa. Aihepiirin teoreettisen käsittelyn rinnalla asioita havainnollistetaan esim. laboratoriodemojen, videoiden ja esimerkkipakkausten avulla. Tavoitteena on, että opiskelija pystyy yhdistämään oppimaansa teoriaa käytännön pakkaussovelluksiin elintarvikkeiden pakkaamisessa. Kurssin yhteydessä pyritään järjestämään ainakin yksi teollisuuden edustajan pitämä vierailuluento sekä mahdollisuuksien mukaan vierailu elintarvikkeita valmistavaan teollisuuteen.

Osaamistavoitteet

Kurssin tavoitteena on perehdyttää opiskelijat elintarvikkeiden pakkauksille asettamiin vaatimuksiin, elintarvikkeiden säilyvyyteen ja sen parantamiseen eri pakkaustekniikoita hyödyntämällä, pakatun tuotteen ja pakkauksen välisiin vuorovaikutuksiin sekä pakkauksen suojausominaisuuksiin ja niiden mittaamiseen.

Sisältö

Sisältö Ydinaines Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Eri elintarvikeryhmien pakkauksille asettamat vaatimukset     
2. Elintarvikkeiden pakkaustekniikat; tuotteen säilyvyyden ja turvallisuuden parantaminen eri pakkaustekniikoita hyödyntämällä     
3. Pakkauksen ja pakatun elintarvikkeen väliset vuorovaikutukset ja niiden testaaminen     
4. Elintarvikepakkauksia koskevat viranomaismääräykset     


Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Painos,saatavuus... Tenttimateriaali Kieli
Kirja   Food Packaging Technology   Edited by Coles, R.; McDowell, D. & Kirwan, M.J.   1-84127-221-3     soveltuvin osin      Englanti  
Luentokalvot   PAP-2210 Elintarvikepakkaaminen   Sanna Auvinen            Suomi  


Esitietovaatimukset

Opintojakso P/S Selite
PAP-1070 Johdatus paperinjalostustekniikkaan Suositeltava    
PAP-2010 Paperinjalostustekniikka 1 Suositeltava    
PAP-2110 Pakkausmateriaalit ja teknologia Suositeltava    

Esitietoketju (Vaatii kirjautumisen POPiin)

Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
PAP-2110 Pakkausmateriaalit ja teknologia, 4 op +
PAP-2210 Elintarvikepakkaaminen, 3 op
PAP-2020 Paperinjalostustekniikka 2, 7 op  

Lisätiedot

Kurssilla on käytössä Moodle oppimisalusta.

Tarkempia tietoja toteutuskerroittain

  Kuvaus Opetusmuodot Toteutustapa
Toteutus 1 Kurssin tavoitteena on perehdyttää opiskelijat elintarvikkeiden pakkauksille asettamiin vaatimuksiin, elintarvikkeiden säilyvyyteen ja sen parantamiseen eri pakkaustekniikoita hyödyntämällä, pakatun tuotteen ja pakkauksen välisiin vuorovaikutuksiin sekä pakkauksen suojausominaisuuksiin ja niiden mittaamiseen.   Luennot
Muu lähiopetus
   
Lähiopetus: 0 %
Etäopetus: 0 %
Itseopiskelu: 0 %  


Viimeksi muokattu04.06.2009
MuokkaajaSanna-Maarit Auvinen