|
PAP-2210 Elintarvikepakkaaminen, 3 op
|
Sanna-Maarit Auvinen, Jurkka Kuusipalo
Luentoajat ja -paikat | Kohderyhmä, jolle suositellaan | |
Toteutus 1 |
|
3.-n. vuosikurssi |
Hyväksytysti suoritettu tentti luentojen sisällöstä ja kirjallisuudesta.
Luennoilla pyritään vuorovaikutukseen opiskelijoiden kanssa. Aihepiirin teoreettisen käsittelyn rinnalla asioita havainnollistetaan esim. laboratoriodemojen, videoiden ja esimerkkipakkausten avulla. Tavoitteena on, että opiskelija pystyy yhdistämään oppimaansa teoriaa käytännön pakkaussovelluksiin elintarvikkeiden pakkaamisessa. Kurssin yhteydessä pyritään järjestämään ainakin yksi teollisuuden edustajan pitämä vierailuluento sekä mahdollisuuksien mukaan vierailu elintarvikkeita valmistavaan teollisuuteen.
Kurssin tavoitteena on perehdyttää opiskelijat elintarvikkeiden pakkauksille asettamiin vaatimuksiin, elintarvikkeiden säilyvyyteen ja sen parantamiseen eri pakkaustekniikoita hyödyntämällä, pakatun tuotteen ja pakkauksen välisiin vuorovaikutuksiin sekä pakkauksen suojausominaisuuksiin ja niiden mittaamiseen.
Sisältö | Ydinaines | Täydentävä tietämys | Erityistietämys |
1. | Eri elintarvikeryhmien pakkauksille asettamat vaatimukset | ||
2. | Elintarvikkeiden pakkaustekniikat; tuotteen säilyvyyden ja turvallisuuden parantaminen eri pakkaustekniikoita hyödyntämällä | ||
3. | Pakkauksen ja pakatun elintarvikkeen väliset vuorovaikutukset ja niiden testaaminen | ||
4. | Elintarvikepakkauksia koskevat viranomaismääräykset |
Tyyppi | Nimi | Tekijä | ISBN | URL | Painos,saatavuus... | Tenttimateriaali | Kieli |
Kirja | Food Packaging Technology | Edited by Coles, R.; McDowell, D. & Kirwan, M.J. | 1-84127-221-3 | soveltuvin osin | Englanti | ||
Luentokalvot | PAP-2210 Elintarvikepakkaaminen | Sanna Auvinen | Suomi |
Opintojakso | P/S | Selite |
PAP-1070 Johdatus paperinjalostustekniikkaan | Suositeltava | |
PAP-2010 Paperinjalostustekniikka 1 | Suositeltava | |
PAP-2110 Pakkausmateriaalit ja teknologia | Suositeltava |
Opintojakso | Vastaa opintojaksoa | Selite |
|
|
Kurssilla on käytössä Moodle oppimisalusta.
Kuvaus | Opetusmuodot | Toteutustapa | |
Toteutus 1 | Kurssin tavoitteena on perehdyttää opiskelijat elintarvikkeiden pakkauksille asettamiin vaatimuksiin, elintarvikkeiden säilyvyyteen ja sen parantamiseen eri pakkaustekniikoita hyödyntämällä, pakatun tuotteen ja pakkauksen välisiin vuorovaikutuksiin sekä pakkauksen suojausominaisuuksiin ja niiden mittaamiseen. | Luennot Muu lähiopetus |
Lähiopetus: 0 % Etäopetus: 0 % Itseopiskelu: 0 % |