Opinto-opas 2015-2016

MEI-11000 Diplomityökurssi, 1 op
Master Thesis Course

Lisätiedot

Toteutuskerran tasolta löytyvät aloitusluennon kalvot. Muista myös tutustua POPista polusta POP > OPISKELU > Diplomityö löytyvään materiaaliin. Diplomityökurssin omaa työtä esittelevän ajan varaaminen tehdään kurssin sivulla POP:issa. Aika oman esityksen pitämiseen on varattava viimeistään seminaarikertaa edeltävän viikon perjantaina! Yksittäisen seminaarikerran aikana pidettävien esitysten lukumäärä on rajallinen, joten varaa oma esitysvuorosi ajoissa. Opintojakso soveltuu vain tutkinto-opiskelijoille

Vastuuhenkilö

Asko Ellman, Kari Koskinen

Opetus

Toteutuskerta 1: MEI-11000 2015-02

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä
Seminaari
 2 h/per
+2 h/per
+2 h/per
+2 h/per

 

Suoritusvaatimukset

Kurssin vaatimuksena on diplomityön tekeminen ja kurssin opetukseen osallistuminen. Opiskelijalle pakollisia tehtäviä ovat: 1) Osallistua vähintään yhteen diplomityöseminaarikertaan kuuntelijan roolissa, eli kuunnella muiden esityksiä omista diplomitöistään. Tämä kuuntelukerta kannattaa suorittaa heti diplomityön alkuvaiheessa, tai vaikka jo ennen työn varsinaista aloitusta. HUOM!!! Kuuntelukertaan ei pidä ilmoittautua. 2) Esitellä omaa diplomityötään yhdellä seminaarikerralla. Tässä vaiheessa työn ei tarvitse olla vielä täysin valmis, mutta sen verran pitkällä kuitenkin, että jotain työn tuloksia pystyy jo esittelemään. Diplomityöstä pidettävän esityksen pituus on noin 15 minuuttia. Esityksestä tehdään 10-15 sivun kalvosetti, joka lähetetään viikkoa ennen esitystä osoitteeseen: asko.ellman@tut.fi. 3) Tehdä diplomityöstään 1 kalvon esittely, jossa kerrotaan työn perustiedot. Näille tullaan tarjoamaan valmis dokumenttipohja. Myös tama dokumentti lähetetään viikkoa ennen esitystä osoitteeseen: asko.ellman@tut.fi.

Osaamistavoitteet

Opintojakso ohjaa itsenäisen opinnäytetyön tekoon mm. ongelman määrittelyyn, aiheen jäsentämiseen, käsittelytavan valintaan, tiedon hankintaan, tulosten hahmottamiseen ja raportointiin . Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa raportoida suullisesti tutkimustyön (diplomityön) eri vaiheista ja saavutetuista tuloksista. Lisäksi opiskeilija kohottaa (muokkaa) tekniikan tuntemustaan tutustumalla erityyppisten tutkimusten sisältöön, ongelmiin ja ratkaisuihin.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Ohjaus diplomityön tekoon. Tehtävän määrittely ja rajaus, mahdollinen työhypoteesi, tutkimus- ja työmenetelmät, kirjallisuuslähteiden käyttö, odotettavat tulokset, raportointi ja kirjoittaminen.     
2. Muiden esitysten seuraaminen ja oman työn esittely eri vaiheissa.     

Ohjeita opiskelijalle osaamisen tasojen saavuttamiseksi

Opintojakso arvioidaan hyväksytty / hylätty periaatteella.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään suoritusmerkintäistä arviointiasteikkoa (hyväksytty-hylätty)

Tietoa esitietovaatimuksista
Opintojakso on tarkoitettu kone- ja tuotantotekniikan laitoksen pääaineopiskelijoille, kun pääaineen kursseja on suoritettu riittävästi ja kun diplomityön aihe on selvillä.



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
MEI-11000 Diplomityökurssi, 1 op EDE-78100 Diplomityökurssi, 1 op  
MEI-11000 Diplomityökurssi, 1 op TTE-78100 Diplomityökurssi, 1 op  

Viimeksi muokattu 22.10.2015