Opinto-opas 2015-2016

TLO-25430 Logistiikkastrategiat ja logistiikkapalvelut, 4 op
Logistics Strategies and Services

Vastuuhenkilö

Markus Pöllänen

Opetus

Toteutuskerta 1: TLO-25430 2015-01

Opetusmuoto P1 P2 P3 P4 Kesä
Luennot
Harjoitustyöt
Seminaari



 
 2 h/vko
 40 h/per
 2 h/per



 



 



 

Luentoajat ja -paikat: Tiistai 12 - 14 F PIENI SALI 1

Suoritusvaatimukset

Tentti ja harjoitustyö.
Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija tunnistaa logistiikan yrityksen liiketoimintastrategian keskeisenä tekijänä ja samalla merkittävänä kilpailukykytekijä. Opiskelija hallitsee tyypilliset logistiikkaan liittyvät strategiset valintatehtävät eli ulkoistaa vai tuottaa itse sekä tuntee ulkoistamisprosessin eri kehitysvaiheita. Opiskelija osaa tulkita ostostrategian muodostamisen sekä toisesta näkökulmasta logistiikan palveluyrityksen (3PL ja 4PL) palvelutarjonnan kehittämisen periaatteet.

Sisältö

Sisältö Ydinsisältö Täydentävä tietämys Erityistietämys
1. Logistiikkastrategian suunnitteleminen yrityksen omasta näkökulmasta sekä toimiminen toimitusverkoston osana. Ostostrategian suunnitteleminen tuote- ja palvelutarjontaan liittyvien liiketoimintastrategian määrittelemien periaatteiden mukaisesti. Tuotanto- ja jakelurakenteen suunnittelu globalisoituneille markkina- ja hankinta-alueille.  Esimerkkejä globaalisti toimivien yritysten logistisista ratkaisuista sekä logistiikkapalveluyritysten palvelutarjonnasta.   
2. Teollisuuden ja kaupan logistiikan erityispiirteitä eri toimialoilla. Liiketoimintaympäristön muutostekijät sekä logistiikan mahdollisuudet vastata tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollisuuksiin yhtenä yritysten menestystekijänä.     
3. Logistiikkapalveluyrityksen toimintaperiaatteet ja strateginen asema toimitusverkostossa. Palvelutarjonnan määrittely sekä keskeiset kehityssuuntaukset. Kumppanuustoiminnan keskeiset periaatteet sekä logistiikkapalveluyrityksen haasteet ja mahdollisuudet tulevaisuuden liiketoimintaympäristössä.     

Ohjeita opiskelijalle osaamisen tasojen saavuttamiseksi

Opintojakson arvosana määräytyy tentistä ja harjoitustyöstä annettavien pisteiden perusteella. Tentistä voi saada enintään 20 pistettä ja harjoitustyöstä 10. Harjoitustyö on pakollinen ja tulee suorittaa hyväksytysti. Arvosanan 3 saavuttaminen edellyttää ydinaineksen hyvää osaamista. Arvosanan 4 saadakseen opiskelijan on osattava lisäksi täydentävän tietämyksen asioita ja arvosana 5 edellyttää näiden kiitettävää osaamista. Jos ydinaineksen hallinnassa on vähäisiä puutteita, on opiskelijalla mahdollisuus arvosanaan 1 tai 2.

Arvosteluasteikko:

Opintojaksolla käytetään numeerista arviointiasteikkoa (1-5)

Osasuoritukset:

Osasuoritusten pitää liittyä samaan toteutuskertaan

Oppimateriaali

Tyyppi Nimi Tekijä ISBN URL Lisätiedot Tenttimateriaali
Kirja   Logistics Management and Strategy: Competing through the Supply Chain, 5th edition   Alan Harrison, Remko van Hoek, Heather Skipworth   9781292004150     Kirja saatavana myös TTY:n kirjaston verkkokirjana (http://www.tut.fi/fi/kirjasto/aineistot/kurssikirjat/index.htm), myös 3. ja 4. painos käyvät kurssikirjana   Kyllä   



Vastaavuudet

Opintojakso Vastaa opintojaksoa  Selite 
TLO-25430 Logistiikkastrategiat ja logistiikkapalvelut, 4 op LIKU-4220 Logistiikkastrategiat ja logistiikkapalvelut, 4 op  

Viimeksi muokattu 14.09.2015