x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
PSYS11 Muu valinnainen kurssi 5–15 op
Myös avoimen yliopisto-opetuksen opiskelijoille
Periodit
I Periodi II Periodi III Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Syventävät opinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Psykologian tutkinto-ohjelma
Psykologia
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Yleiskuvaus

Opintojakson voi suorittaa viiden, kymmenen tai viidentoista opintopisteen laajuisena. Opintojakso suoritetaan itsenäisesti opiskellen kirjallisuudella suorittamalla 1 - 3 Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikön teemaopintojaksoa. Valittavat jaksot ovat:

SOS10.2.1. Perhe, muutos ja yhteiskunnan rakenteet 5 op

SOS10.5.1 Johdatus ruumiin, sukupuolen ja seksuaalisuuden tutkimukseen 5 op

SOS10.5.2 Sukupuolet ja seksuaalisuudet 5 op

SOS10.5.3 Kieli, sukupuoli ja seksuaalisuus 5 op

SOS10.5.4 Ruumillisuus ja performanssi 5 op

JOVMS2F Media ja sukupuoli 5 op

SOS6.2.3 Vuorovaikutus, kielellinen toiminta ja kulttuuri 5 op

SOS10.5.3 Kieli, sukupuoli ja seksuaalisuus 5 op

FILA12 Kielifilosofia 5 op

STYS3B3 Ammatillisen auttamistyön keskustelut ja tekstit 5 op

SOS10.10.1 Hyvinvoinnin aatteellista taustaa ja erityiskysymyksiä 5 op

SOS10.10.2 Hyvinvoinnin vaaliminen: kulttuurinen aatemaailma ja yhteisöllinen huolenpito 5 op

SOS10.2.2 Lapsuus, nuoruus ja perheen vuorovaikutus 5 op

SOS6.1.2 Hyvinvoinnin politiikat 5 op

Jaksot suoritetaan sähköisillä tenteillä vapaavalintaiseen aikaan opinto-oikeuden (31.7.2015 loppuun) aikana Tampereella, Seinäjoella tai Porissa. Mikäli opintojakson opinto-oppaaseen on merkitty esseesuoritus, niin jakson voi tehdä etänä esseetehtävällä mistä päin tahansa opinto-oikeusajan puitteissa.

HUOM! Merkitse hakulomakkeen alaosan "lisätietoja" -kohtaan teemajakso / jaksot joihin haluat opinto-oikeuden, älä rastita teemajaksoja "Valitse koulutus" -kohdasta, rasti kohdassa "PSYS11 MUU VALINNAINEN KURSSI" riittää. Opintomaksu määräytyy opinto-oikeuden opintopistemäärän mukaan (10 euroa / opintopiste).

Opintojakso on sijoitettu psykologian tutkinto-ohjelmassa maisteriopintoihin (syventävät opinnot). Jaksolle voi kuitenkin hakea aineopintojen valintaperusteiden (kts. edeltävät opinnot aineopintojen koontisivulta) mukaan. Mikäli myöhemmin päätyy Tampereen yliopistoon psykologian tutkinto-opiskelijaksi (esim. päävalinnasta valintakokeen kautta) niin tämän opintojakson suoritus on valmiina maisteriopinnoissa tai korvaavuussääntöjen mukaan nimetyssä kohdassa kulloinkin voimassa olevien opetussuunnitelmien mukaan. Mikäli tarkoituksenasi on opiskella 60 op psykologian opintoja joilla saa toisen opetettavan aineen pätevyyden, niin tämä opintojakso hyväksytään Tampereen yliopistossa osaksi ko. opintoja.

Lisätietoja:

Opintojen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Opintojen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Maksu

50 – 150 euroa

Opettajat

Arviointi

Numerolla 1-5.

Oppimateriaalit

Suoritettava kirjallisuus on jokaisen jakson opinto-oppaassa.

Lisätiedot

Tampereen, Seinäjoen ja Porin opintotarjonnassa. Katso ilmoittautumistiedot ja edeltävien opintojen vaatimukset aineopintotarjonnan koontisivulta.

Haku itsenäisesti kirjallisuudella suoritettaviin opintoihin on käynnissä läpi lukuvuoden 2014-2015. PSYS11 on omana hakukohteena hakulomakkeella.

HUOM! Tampereen yliopiston läsnäolevat tutkinto-opiskelijat eivät voi hakea opintoihin avoimen yliopisto-opetuksen kautta. Opinnot ovat tutkinto-opetukseen integroitua, joten tutkinto-opiskelijat hakeutuvat opintoihin tutkinto-opetuksen määräysten ja käytäntöjen mukaan.

HUOM! Merkitse hakulomakkeen lisätietoja -kohtaan teemajakso / jaksot joihin haluat opinto-oikeuden. Opintomaksu määräytyy opinto-oikeuden opintopistemäärän mukaan (10 euroa / opintopiste)