x !
Arkistoitu opetusohjelma 2014–2015
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
PSYA Psykologian aineopintoja 5 - 35 op, AYO, monimuoto-opinnot (Tampere, osin Pori ja Sjoki, osin paikkakunn. riippumat.), lukuvuosi 2014-2015 5–35 op

Tyyppi

Aineopinnot

Opetusmuoto

Lähiopetus

Paikkakunta

TAMPERE

Maksu

50 – 350 euroa

Maksunkuvaus

Tutustu opintomaksuun liittyviin ehtoihin ennen ilmoittautumista!

Opintomaksumme nousevat 1.8.2015 alkaen. Uusi opintomaksu on 15 euroa / opintopiste. Ennen 1.8.2015 hakulomakkeen lähettäville opintomaksu on 10 euroa / opintopiste.

Ilmoittautuminen

Haku opintoihin on päättynyt. Opetussuunnitelmat uudistuvat ja haku opintoihin alkaa jälleen 13.8.2015 klo 10.00. Opetustarjonta: http://www.uta.fi/avoinyliopisto/opetustarjonta/index.html

Hakuajat opintojaksoittain:

PSYS11, haku päättynyt

PSYA1, haku päättynyt

PSYA3, haku päättynyt

PSYA5, haku päättynyt

PSYA7, haku päättynyt

 

HUOM! Katso kohta "edeltävät opinnot".


Katso hakuohjeet ja -lomake.

HUOM! Tampereen yliopiston läsnäolevat tutkinto-opiskelijat eivät voi hakea opintoihin avoimen yliopisto-opetuksen kautta. Opetus on tutkinto-opetukseen integroitua, joten tutkinto-opiskelijat hakeutuvat opintoihin tutkinto-opetuksen käytäntöjen mukaan. Kurssien tiedot tutkinto-opetuksen opetusohjelmassa.

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

Psykologian tutkinto-ohjelma (PSY)

Osaamistavoitteet

Psykologian aineopinnot suoritettuaan opiskelija osaa soveltaa psykologian eri osa-alueiden tietoa käytäntöön. Lisäksi opiskelija osaa käyttää keskeisiä psykologian tutkimusmenetelmiä sekä ammatilliseen arviointiin ja asiakkaan kohtaamiseen liittyviä menetelmiä.

Sisältö

Aineopinnot koostuvat psykologian eri osa-alueiden opinnoista sekä tutkimuksellisesti ja ammatillisesti suuntautuneista opintojaksoista.

Kuvaus

Haettavana 35 op aine- ja syventäviä opintoja

Avoimina yliopisto-opintoina tarjotaan osa (20 op) psykologian aineopinnoista sekä 15 op syventäviä opintoja (edeltävien opintojen vaatimukset ja valintakriteerit samanlaiset kuin aineopinnoissa). Kaikki 35 op suorittaneille voidaan tehdä kokonaismerkintä (esim. muihin yliopistoihin erillisvalintoja varten) "Psykologian aineopinnot 35 op valinnaisina opintoina".

Aineopintojaksot

Jaksot PSYA1, PSYA3, PSYA5 (haussa Tampereella sekä Seinäjoella ja Porissa luentotallenteilla suoritettavana) ja PSYA7 (haussa ainoastaan Tampereella). Syksyksi 2015 uudistuviin opetussuunnitelmiin on suunnitteilla lisää myös Porista ja Seinäjoelta opiskeltavia aineopintojaksoja jolloin opintoja voi täydentää syksyllä 2015 jos tavoitteesi on esim. saada opettajan pätevyyteen vaadittavat 60 op opiskeltua myös Seinäjoelta tai Porista (tieto on alustava).

Opiskelu tapahtuu psykologian tutkinto-opiskelijoiden kanssa samoilla luennoilla. Opetus on pääosin päiväaikaan mutta kaikki luennot tallennetaan ja julkaistaan opintoryhmän verkkopalvelussa kurssella PSYA1, PSYA3 sekä PSYA5. Jaksolla PSYA7 on luennoilla läsnäolovelvollisuus eikä luentoja tallenneta. Tämän vuoksi PSYA7 -jakso ei ole Seinäjoen ja Porin tarjonnassa. Opinnot suoritetaan sähköisinä tentteinä vapaavalintaiseen aikaan Tampereella, Seinäjoella tai Porissa sekä netin kautta palautettavilla tehtävillä.

Katso tarkemmat aikataulutiedot (muutokset mahdollisia) jaksokohtaista tiedoista tämän sivun alareunasta.

Syventävien opintojen jakso

Opiskeluoikeutta voi hakea myös psykologian syventäviin opintoihin kuuluvaan jaksoon PSYS11 Muu valinnainen kurssi 5–15 op . Jakso suoritetaan kirjallisuudella joko sähköisillä tenteillä Tampereella, Porissa tai Seinäjoella tai valituista jaksoista riippuen myös esseesuorituksilla mistä päin maailmaa tahansa. PSYS11 -jakson voi tehdä viiden, kymmenen tai viidentoista opintopisteen laajuisena. Jaksoa suorittamaan otetaan kaikki hakijat, mikäli edeltävien opintojen vaatimukset täyttyvät.

Katso tarkemmin jaksokohtaista tiedoista tämän sivun alareunasta "Sisältyvät toteutukset" -kohdasta PSYS11.

Opettajaksi pätevöittäviä opintoja

Haettavana olevat 20 op aineopintoja ja 15 op syventäviä yhdessä edeltävät psykologian perusopinnot (25 op) suoritettuaan saa halutessaan Tampereen yliopistosta vastaavuustodistuksen jonka mukaan koostuva 60 op:n kokonaisuus vastaa aineenopettajilla "psykologia toisena opetettavana aineena" -vaatimuksia.

Arviointi

Numerolla 1-5.

Lisätiedot

Opiskelijamme saavat opintojen ajaksi käyttöönsä monia yliopiston tarjoamia lisäpalveluita. Opintomaksu sisältää mm. MS Office 365 -palvelupaketin (toimisto-ohjelmat Word, Excel, PowerPoint ym., pilvitallennustilaa, yliopiston sähköposti ja kalenteripalvelut ym.) sekä mahdollisuuden ladata omalle koneelle F-Secure Antivirus -virustorjuntaohjelmisto. Lisätietoja.

Edeltävät opinnot

Hakukelpoisia opintoihin ovat henkilöt, joilla on hakuajan päättymiseen mennessä suoritettuna:

-psykologian perusopinnot kokonaan (25 op)

Perusopintokokonaisuuden kokonaisarvosanan tulee olla vähintään 3 (hyvät tiedot, asteikolla 1 - 5).

Jos perusopinnot on suoritettu jonkun muun kuin Tampereen yliopiston opetussuunnitelmien mukaan, perusopintojen vastaavuus arvioidaan tapauskohtaisesti.

Hakijoiden paremmuusjärjestys määräytyy edeltävinä opintoina vaadittavien perusopintojen kokonaisarvosanan mukaan. Opintoihin valitaan parhaimmat kokonaisarvosanat saaneet. Tasatilanteessa suoritetaan tarvittaessa arvonta. PSYS11 -jaksoon hyväksytään kaikki vaadittavat edeltävät opinnot suorittaneet. 

Toimita perusopintojesi todistusjäljennös osoitteeseen: Mari Kivimäki, Yhteiskuntatieteiden yksikkö, Linna h. 6050, 33014 TAMPEREN YLIOPISTO). Todistusjäljennöstä ei tarvitse toimittaa, jos perusopinnot on suoritettu Tampereen yliopistossa (avoin yliopisto tai tutkintokoulutus).

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Tarkemmat tiedot opetuksesta