x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
YKYY3 Toiminta, tulkinta ja tieto (avoin yliopisto-opetus) 5 op
Periodit
I Periodi II Periodi II Periodi IV Periodi
Opetuskieli
suomi
Tyyppi
Perusopinnot
Suoritettavien opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaissa
Sosiaalityön tutkinto-ohjelma
Yhteiset opinnot/YKY
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

Osaamistavoitteet

Opiskelija hallitsee yhteiskunta- ja kulttuuritieteellisen tutkimuksen peruskäsitteitä, tuntee laadullisen tutkimuksen menetelmiä, osaa lukea ja arvioida laadullista tutkimusta sekä arvostaa erilaisia tiedon muotoja. Opiskelija ymmärtää ihmisten toiminnan ja kokemuksen tutkimuksen merkityksen. Hän osaa asettaa tiedon ja vallan väliseen suhteeseen liittyviä kysymyksiä ja keskustella niistä. Hän tunnistaa yhteiskunnallisten erojen ja hierarkioiden merkityksen yhteiskunnallisen tiedon tuotannossa ja ymmärtää yhteiskunnallisen marginalisaation, huono-osaisuuden ja epäoikeudenmukaisuuden kysymyksiä.

Yleiskuvaus

Kurssin opiskelu tapahtuu Moodle-verkko -oppimisympäristössä.

Kurssi alkaa 3.3.2014. Kurssi etenee viikoittain siten, että aina kunkin viikon aikana (viikot 10-16) seurataan tietyt verkossa olevat luentotallenteet. Yhden viikon luentojen katselumahdollisuus on auki aina kaksi viikkoa. Luentojen ja artikkeleiden pohjalta tehdään oppimispäiväkirja, jota työstetään koko kurssin ajan. Oppimispäiväkirjan palautus on viimeistään 5.5.2014. Kurssissa ei ole lähiopetusta.

Tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautuminen

Valintatapa: opintopisteet yhteensä

Ilmoittautuminen Nettiopsussa on päättynyt

Opettajat

Satu Ranta-Tyrkkö, Vastaava opettaja

Opetus

3.3.2014 – 30.4.2014

Arviointi

Hyväksytty/hylätty.

Oppimateriaalit

Luentojen temaattiseen jäsennykseen liittyvä kirjallisuus. Oppimateriaalit jaetaan moodlessa.

Lisätiedot

Verkkokurssi on ensisijaisesti avoimen yliopiston opiskelijoille, läsnäolevien tutkinto-opiskelijoiden kiintiö kurssille on 30. Ilmoittautuminen NettiOpsun kautta. Kurssi alkaa 3.3.14, mutta ilmoittautuminen päättyy jo 10.12.13 ja opiskelijavalinta tehdään viikon 51 aikana, jotta jos kaikki ilmoittautuneet eivät mahdu tähän toteutukseen, he voivat osallistua tammikuussa alkavaan tutkinto-opetuksen toteutukseen.