x !
Arkistoitu opetusohjelma 2013–2014
Selaat vanhentunutta opetusohjelmaa. Voimassa olevan opetusohjelman löydät täältä.
PSYP Psykologian perusopinnot 25 op, AYO, lähiopetus (Tampere) / monimuoto-opetus (Seinäjoki, Pori, paikkakunnasta riippumaton) lukuvuosi 2013-2014 25 op

Tyyppi

Perusopinnot

Opetusmuoto

Monimuoto-opetus

Paikkakunta

Paikkakunnasta riippumaton (etäopinnot)

Maksu

250 euroa

Maksunkuvaus

Ilmoittautuminen

Varsinainen haku opintoihin on päättynyt.

Kevään 2014 aikana ilmoittautuvat liitetään syksyllä 2013 aloittaneeseen ryhmään jolla on opinto-oikeutta vuoden 2014 loppuun. Ota siis tämä huomioon ja arvioi, ennätätkö tehdä opintosi valmiiksi vuoden loppuun mennessä. Esseitä voi palauttaa myös kesällä (luennot ovat tallenteina koko ajan käytettävissä) ja esseille vaihtoehtoisia sähköisiä tenttejä voi tehdä kesällä ainakin Tampereella. Kesän suorituksista saa arvioinnit opettajien lomien jälkeen. Psykologian perusopinnot poistuvat hakulomakkeelta toukokuun alussa ja haku avataan uudestaan elokuussa jolloin opiskelijat liitetään uuteen, opinnot syksyllä aloittavaan ryhmään jolla opinto-oikeusaikaa on vuoden 2015 loppuun. Touko-kesäkuussakin voidaan uusia opiskelijoita poikkeustilanteissa vielä ottaa vanhaan ryhmään, ota tarvittaessa yhteyttä alla oleviin yhteyshenkilöihin.

Myös yksittäisten opintojaksojen suorittaminen on mahdollista. Opintomaksu määräytyy opinto-oikeuden opintopistemäärän mukaan (10 euroa / opintopiste).

Tutkinto-ohjelma / oppiaine

Psykologian tutkinto-ohjelma (PSY)

Osaamistavoitteet

Psykologian perusopintojaksot suoritettuaan opiskelija osaa määritellä psykologian eri osa-alueiden peruskäsitteet. Hänellä on myös riittävät tiedot seurata psykologian alan kehitystä ja hän ymmärtää alan tieteellisen ajattelun perusteet.

Sisältö

Psykologian perusopintojaksot koostuvat psykologian keskeisistä osa-alueista, jotka ovat kehitys- ja persoonallisuuspsykologia, terveyden ja mielenterveyden psykologia, kognitiivinen ja neuropsykologia sekä tutkimusmenetelmät.

Kuvaus

Opinnot toteutetaan joustavina monimuoto-opintoina. Opiskelija voi tulla paikanpäälle seuraamaan Tampereella pidettäviä luentoja (PSYP1-jakson aloitusluento järjestettiin syksyllä 2013 myös Seinäjoella ja Porissa), seurata luentoja reaaliaikaisina nettilähetyksinä tai katsoa luennot jälkikäteen tallenteina. Opinnot voi aloittaa myös kesken lukuvuoden ja suorittaa jo pidetyt luentosarjat tallenteiden avulla.

Opintojaksojen luentosarjat ja kirjallisuuden voi suorittaa sähköisinä tentteinä Tampereella, Porissa tai Seinäjoella. Tenttien sijaan opinnot voi suorittaa myös esseillä paikkakunnasta riippumatta. Voit siis opiskella perusopinnot kokonaan etäopintoina vaikka ulkomailta.

Opintokokonaisuus on mahdollista saada loppuun suoritettua lukuvuoden 2013 - 2014 aikana. Opinto-oikeutta on tämän lisäksi vielä syyslukukauden 2014 jonka aikana voi suorittaa mahdollisia rästiin jääneitä jaksoja. Esseitä voi palauttaa myös kesällä ja sähköisiä tenttejä voi tehdä kesällä ainakin Tampereella. Kesän suorituksista saa arvioinnit opettajien lomien jälkeen.

Opintokokonaisuuden tiedot opinto-oppaassa. (mm. jaksojen suoritettava kirjallisuus)

Arviointi

Numerolla 1-5.

Yhteyshenkilöt

Opetuksen käytännön järjestelyihin liittyen: Mari Kivimäki, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 040- 190 1813

Lähituki / käytännön järjestelyt Porin yliopistokeskuksessa: Sirpa Ruuska, yhteystiedot Porin yksikön sivuilla.

Opetuksen suunnitteluun ja yleiseen opinto-ohjaukseen liittyen: Ismo Isopoussu, sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@uta.fi puh. 050-462 7368

Opintojen sisällölliset kysymykset: avoimista yliopisto-opinnoista vastaava yliopistonlehtori, psykologi Elina Vierikko.

Tarkemmat tiedot opetuksesta