TAMK läpäisi laatuauditoinnin – vahvuuksina vahvat työelämäyhteydet ja yhdessä kehittämisen kulttuuri
TAMKilla on toimiva laatujärjestelmä, jonka tuottamaa tietoa hyödynnetään monipuolisesti organisaatiossa ja minkä avulla kehitetään toimintaa tavoitteellisesti. TAMKin toimintakulttuuri kannustaa kokeiluihin ja yhteistyöhön eri toimijoiden kanssa.
– TAMKilla on eri kohderyhmille tarkoitettuja sisäisiä foorumeita, jotka tukevat kokeilukulttuuria ja ideoiden jakamista. TAMK on osaava ja innostava työyhteisö, jonka perustan luo yhteen hiileen puhaltava ja TAMKille hyvää haluava henkilöstö, sanoo auditointiryhmän puheenjohtaja Turo Kilpeläinen, LAB-ammattikorkeakoulun rehtori.
TAMKissa laatujärjestelmää on kehitetty systemaattisesti jo vuosia. Edellinen laatuleima on vuodelta 2015. Auditoinnit ovat hyviä välietappeja ja suunnannäyttäjiä kehitystyössä.
– Kehittävä arviointiote mahdollistaa toimintojen kriittisen tarkastelun ja sitä kautta ammattikorkeakoulumme kehittämisen ja uudistumisen. Karvilta saamamme palaute on äärimmäisen arvokasta, toteaa TAMKin koulutusvararehtori Päivi Karttunen.
Koulutuksen kehittäminen systemaattista ja osallistavaa
Karvi näkee TAMKin ydintehtävän, koulutuksen, suunnittelun systemaattisena ja osallistavana prosessina. Koulutuksille on määritelty selkeät osaamistavoitteet. Opetussuunnitelmia kehitetään työelämältä saadun palautteen ja työelämäyhteistyöstä kerättyjen kokemusten perusteella. Opettajat, opiskelijat, TKI-henkilöstö ja sidosryhmät osallistuvat koulutuksen suunnitteluun, toteutukseen, arviointiin ja kehittämiseen aktiivisesti.
– Koulutuksen suunnittelun ja toteutuksen laadunhallinnan menettelytavat tukevat erinomaisella tavalla opiskelijakeskeistä ja työelämälähtöistä toimintaa. Jatkuva oppiminen nähdään TAMKissa tasapuolisena tehtävänä suhteessa tutkintokoulutukseen. Tutkintokoulutuksen ja jatkuvan oppimisen laadunhallintaa olisi hyvä jatkossa kehittää yhtenä kokonaisuutena, sanoo auditointiryhmän puheenjohtaja Kilpeläinen.
Maakuntakorkeakouluyhteistyö ja aktiivinen neuvottelukuntatoiminta tukevat alueellista yhteistyötä. Tämä yhteistyö auttaa erityisesti tutkintokoulutuksen osaamistarpeiden tunnistamista ja kehittämistä, mikä on TAMKin tunnistettu ja tunnustettu vahvuus.
Kiitokset auditointiprosessiin osallistuneille
– Valmistauduimme viime syksyn auditointiin TAMKissa laajalla yhteistyöllä henkilöstön, opiskelijoiden ja kumppaneiden kanssa. Yhteinen ajatusten ja kokemusten vaihto oli antoisaa. Kansainvälistä näkökulmaa ja oppia erityisesti vaikuttavuudesta saimme strategiselta kumppaniltamme, hollantilaiselta Hanze University of Applied Sciencesilta, jonka kanssa toteutimme auditointiin kuuluvan vertaisoppimisen, kertoo TAMKissa laatuauditointiprosessia koordinoinut kehittämispäällikkö Piia Tienhaara.
– Lämmin kiitos kaikille tamkilaisille ja kumppaneillemme osallistumisesta auditointiin ja jatkuvaan laadun kehittämiseen. Karvia ja auditointiryhmää kiitämme arvokkaista havainnoista, raportista ja sujuvasta yhteistyöstä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.
Linkki Karvin tiedotteeseen: https://karvi.fi/2022/02/16/tampereen-ammattikorkeakoulu-lapaisi-karvin-auditoinnin-vahvuuksina-vahvat-tyoelamayhteydet-ja-opiskelijoiden-osallistaminen-koulutuksen-kehittamiseen/
Lisätietoa TAMKin auditoinnista
Piia Tienhaara, TAMKin auditointiyhteyshenkilö, kehittämispäällikkö, Laadunhallinta ja toiminnan kehittäminen, Tampereen ammattikorkeakoulu, piia.tienhaara [at] tuni.fi, 040 540 9082
Mikko Naukkarinen, palvelujohtaja, Tampereen ammattikorkeakoulu, mikko.naukkarinen [at] tuni.fi, 02 945 32102
Kuva: Laura Partanen