Hyppää pääsisältöön
TAMKin opiskelijan käsikirja

Sosionomi (AMK), monimuotototeutus

Olet lämpimästi tervetullut opiskelemaan sosionomin tutkinto-ohjelman monimuotototeutukseen!

 

Tällä sivulla on käytännön ohjeita ja muuta hyödyllistä tietoa. Tutustuthan näihin huolellisesti ennen opintojen alkua. 

Huomaa, että sivulla kerrotut, opintojen alkamiseen liittyvät tiedot saattavat täydentyä ennen opintojen alkua.  Tästä syystä tarkista yleiset ja tutkinto-ohjelmakohtaiset uuden opiskelijan ohjeet vielä tammikuussa ennen koulun alkua. Seuraa myös sähköpostiasi. Linkit ja liitteet päivitetään viimeistään marras-joulukuun vaihteessa.

 

Opintojen alkaminen

Sosionomin tutkinto-ohjelman opiskelu alkaa ilmoittautumalla opiskelijaksi maanantaina 13.1.2025 klo 10.00, osoitteessa Kuntokatu 3. Tila tarkentuu myöhemmin.

Opiskelupaikan vastaanottaneen ja läsnäolevaksi ilmoittautuneen on oltava tällöin henkilökohtaisesti paikalla.

 

Sosionomin tutkinto-ohjelman opetussuunnitelma ja kompetenssit

Tutustu koulutuksesi opetussuunnitelmaan. Tutustu myös valtakunnallisiin sosiaalialan AMK-koulutuksen kompetensseihin.

 

Kevään 2025 lähiopetuspäivät ovat

vko 3–4: 13.1.– 24.1.2025

vko 10: 3.3. – 7.3.2025

vko 14: 31.3. – 4.4.2025

vko 19: 5.5. – 9.5.2025

Päivien kesto on pääsääntöisesti klo 8.30–15.45.

Ensimmäisiin lähiopetusviikkoihin (vkot 3–4) sisältyvät ns. orientoivat päivät. Tällöin tutustut TAMKiin, opintojesi sisältöihin ja käytäntöihin sekä ryhmäsi opiskelijoihin. Pidäthän mukanasi henkilöllisyystodistusta.

Opetus toteutetaan lähiopetuksena. Huomaathan, että opiskelu edellyttää lähiopetuspäiviin osallistumista. Monimuoto-opiskelu on mitoitukseltaan kokopäiväopiskelua, vaikka lähiopetuspäivien määrä on vähäinen. Lähiopetuspäivien lisäksi opintoihin kuuluu paljon itsenäistä opiskelua ja tiimityöskentelyä. Opiskelu työn ohessa on vaativaa.

 

Kieliopinnot ja kielten lähtötasotestit

Kaikki TAMKissa aloittavat tutkinto-opiskelijat tekevät lähtötasotestit englannissa ja ruotsissa riippumatta heidän aikaisemmasta koulutuksestaan (pl. opiskelijat jotka hakevat vapautusta englannista tai ruotsista). Testit tehdään heti opintojen alussa, ja ne voi tehdä vain kerran. Testit ovat korkeakouluyhteisön Moodlessa, ja opiskelija voi tehdä ne missä ja milloin haluaa itsenäisesti. Testien tekemisessä ei ole sallittua käyttää apua, eikä se ole myöskään järkevää, koska muuten tulos on opiskelijalle hyödytön.

Testien tuloksena opiskelija saa tietoa omasta taitotasostaan ja suosituksen siitä, miten edetä. Jos opiskelija saa suosituksen hakeutua valmentavalle kurssille, se kannattaa käydä ennen pakollisen ammattikielen kurssin käymistä. Valmentavalle kurssille voi myös ilmoittautua, vaikka testi ei sitä suosittelisikaan. Testien tulos ei siis ole velvoittava, vaan se antaa opiskelijalle arvokasta tietoa siitä, miten hänen tulisi edetä opinnoissaan. Testien suorittamisesta ei tule merkintöjä opintosuoritusrekisteriin eikä niitä voi hyväksilukea. Testien ohjeistukset ovat suomeksi.

Linkit testeihin:

• Englanti: https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=15719, avain english
• Ruotsi: https://moodle.tuni.fi/course/view.php?id=15947, avain svenska

Yleistä tietoa kieliopinnoista löytyy sekä TAMKin opiskelijan oppaasta  että Kielten ja viestinnän blogista (https://blogs.tuni.fi/kivi/).

 

Opiskeluvälineet

Opinnoissa on paljon itsenäistä tiedonhankintaa ja erilaisia tehtäviä sekä verkko-opintoja, minkä vuoksi edellytämme päivittäistä mahdollisuutta käyttää tietokonetta. Lisätietoja löydät TAMKin IT-ohjeista.

 

Rokotustiedot

Sosiaali- ja terveysalan koulutukseen valitulla tulee olla rokotusasiat kunnossa. Täytä oheinen rokotustietolomake ja pidä se itselläsi tallessa.

 

Opintojen ja osaamisen hyväksilukeminen

Opiskelija voi hakea hyväksiluettavaksi aikaisempia opintojansa ja osaamistansa. Hyväksilukemisesta löydät tietoa opinto-oppaasta.

  • Opintojen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi hyväksilukea korkeakoulussa suoritettuja opintoja opiskelemaansa tutkintoon, mikäli ne vastaavat koulutuksen osaamistavoitteita. 
  • Osaamisen hyväksilukeminen tarkoittaa, että opiskelija voi ehdottaa suorittavansa näytöin esim. työkokemuksen avulla hankkimaansa osaamista.

Orientoivien päivien aikana hyväksiluvusta ja niiden hakemisesta kerrotaan enemmän.

 

Ennakkotehtävät (liitteet julkaistaan viimeistään marras-joulukuun vaihteessa)

Ennakkotehtävä 1, Osaaminen (palautus viim. 6.1.2025)

Ennakkotehtävä 2, Valitse innostus (palautus viim. 6.1.2025)

Ennakkotehtävä 3, Seuraa uutisia (palautus viim. 6.1.2025)

Valokuvatehtävä (esitellään lähijaksolla)

Palauta ennakkotehtävät yhtä aikaa 6.1.2024 mennessä liitetiedostoina e-lomakkeelle . Muista kirjoittaa tehtäviin koko nimesi. 

 

Muistilista

  • Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu läsnä- tai poissaolevaksi.
  • Rekisteröi TAMK käyttäjätunnuksesi 31.12.2024 mennessä
  • Täytä rokotustietolomake ja pidä se itselläsi tallessa.
  • Tee ennakkotehtävät niille annettuna ajankohtana ennen koulutuksen alkamista.
  • Ole paikalla, kun opinnot alkavat 13.1.2025, klo 10.00. Ota mukaan henkilöllisyystodistus.
  •  

Lisätietoja

Ryhmästä vastaavat opettajat Minna Putous, p. 050 4325547, Juha Santala, p. 050 3119752 ja Petteri Väkiparta p. 050 4706240 (paikalla 7.1.2025 alkaen).

Opinto-ohjaaja Tiina Säilä (paikalla 2.1.2025 alkaen).  Sähköpostiosoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi [at] tuni.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]tuni[dot]fi)

TAMK Palvelupiste (B1-44, Kuntokatu 3) neuvoo sinua opiskeluun ja koulutukseen liittyvissä kysymyksissä. Voit lähettää viestiä osoitteeseen palvelupiste.tamk [at] tuni.fi (palvelupiste[dot]tamk[at]tuni[dot]fi).

Löydät lisää tietoa ja Palvelupisteen aukioloajat mahdollisine poikkeuksineen täältä.

Julkaistu: 10.10.2019
Päivitetty: 31.10.2024