Konetekniikka, Teknisten tieteiden koulutus
Konetekniikka siivittää suomalaisen teollisuuden menestystä
Koulutustyyppi
Tutkintonimike
Suunniteltu kesto
Koulutuksen laajuus
Tiedekunta
Kaupunki
Kampus
Konetekniikka on laaja, alati kehittyvä tieteenala. Se on koneenrakennusta, elinkaarenhallintaa, robotiikkaa, teollista internetiä, 3D-tulostusta ja mekaniikkaa.
Ala hyödyntää ohjelmistopohjaisia laskenta- ja suunnittelutyökaluja, automaatiota sekä tuotanto- ja valmistustekniikoita tulevaisuuden älykkäitä koneita kehitettäessä. Moderni konetekniikka pohjautuu luonnontieteiden perusilmiöihin, joten opintojen perustana ovat matematiikan ja fysiikan laajat teoreettiset opinnot. Ne helpottavat uuden tiedon omaksumista opintojen edetessä.
Tutkinto-ohjelman perusopinnoissa opiskellaan innovointimenetelmiä, mekaniikkaa sekä perehdytään koneenosien toimintaperiaatteisiin ja niiden mitoitukseen sekä 3D-mallinnukseen. Opinnoissa tutustutaan esimerkiksi erilaisiin valmistusmenetelmiin, materiaaleihin, toimilaitteisiin, ohjelmointiin sekä säätötekniikkaan. Opiskelu on luento- ja pienryhmäopetusta, jonka lisäksi opintojaksoille kuuluu harjoitustöitä, laboratorioharjoituksia, opintomatkoja ja ongelmalähtöistä oppimista.
Kandidaatin tutkinnossa opintosuunnan aineopinnot suoritetaan kone- ja tuotantotekniikasta. Vapaasti valittava opintokokonaisuus valitaan toisen opiskeluvuoden aikana.
DI-tutkinnossa voit syventää osaamistasi kiinnostuksesi ja ammatillisten tavoitteidesi mukaan. Tutkinnon sisältö riippuu hyvin paljon omista valinnoistasi ja tavoitteistasi. Osan opinnoista voi tehdä englannin kielellä ja myös vaihto-opiskelijana ulkomailla.
DI-tutkinnon syventävä kokonaisuus valitaan opintojen alussa. Konetekniikan DI-tutkinnon syventävät kokonaisuudet, joihin voi tehdä diplomityön, ovat seuraavat:
- Koneensuunnittelu
- Lentokonetekniikka
- Lujuusoppi
- Mekatroniikka
- Production Systems and Technologies
- Tuotantotalous
- Tuotekehitys
- Valmistustekniikka
Opetussuunnitelma
Opintojen sisältö ja rakenne kuvataan opetussuunnitelmassa.
Opiskelijaksi
Tutustu koulutuksen lisätietoihin, valintaperusteisiin ja hakukelpoisuusvaatimuksiin Opintopolussa. Myös haku opiskelijaksi tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa.