Hyppää pääsisältöön

Laboratoriotekniikan tutkinto-ohjelma, päivätoteutus

Tampereen ammattikorkeakoulu

Kemian ja bioteknologian ammattilaiseksi

Tule mukaan tulevaisuuden kehittäjäksi! Laboratoriotekniikan opinnot antavat valmiuksia vastata globaaleihin haasteisiin, joita ovat esimerkiksi ilmastonmuutos, raaka-aineiden riittävyys, kestävät materiaali- ja energiaratkaisut sekä ihmisen hyvinvointi ja terveys. Niiden ratkomiseen tarvitaan ympäristöalan, biotieteiden ja kemian tuntemusta ja analytiikkaosaamista sekä kykyä luoviin ratkaisuihin.

Koulutustyyppi

AMK-tutkinto

Tutkintonimike

Insinööri (AMK)

Suunniteltu kesto

4 vuotta

Koulutuksen laajuus

240 op

Kaupunki

Tampere

Opiskelumuoto

Päivätoteutus

Laboratoriotekniikan koulutus on monipuolinen yhdistelmä teoriaa, käytäntöä ja tiivistä työelämäyhteistyötä. Tutkinto-ohjelmassa opiskelet kemiallisen analytiikan, laiteanalytiikan sekä bioteknologian osaajaksi. Tutkinto tarjoaa laaja-alaisen luonnontieteellisen perusosaamisen.

Laboratoriotekniikan insinöörit ovat haluttuja työntekijöitä ja asiantuntijoita erilaisissa ympäristöalan, biotieteiden tai kemian alan yrityksissä, viranomaislaboratorioissa sekä teollisuus- ja tutkimuslaitoksissa ympäri Suomen ja kansainvälisesti.  Työtehtävät voivat liittyä esimerkiksi suunnitteluun, tutkimukseen, tuotekehitykseen tai laadunhallintaan. Insinööri voi toimia myös esimiehenä sekä osto-, myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä. 

Laboratoriotekniikan koulutuksessa oppiminen tapahtuu erilaisissa oppimisympäristöissä kontaktiopetuksen, projektiopintojen ja itsenäisen opiskelun avulla. Opinnot sisältävät työskentelyä ajanmukaisissa opetuslaboratorioissa.  Harjoittelujaksojen, vapaasti valittavien opintojen, opinnäytetyön sekä työelämäyhteistyön kautta voit syventää osaamistasi omien kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Opinnoissa tutustuttiin moneen kemian- ja laboratorioalan osa-alueeseen, sekä teoriassa että käytännössä. Koulutus antaa hyvän osaamisen erilaisiin tehtäviin esimerkiksi kemian-, lääke- tai elintarviketeollisuuden tuotekehitys- ja laadunvalvontalaboratoriossa tai vaikka ympäristölaboratoriossa.

Esimerkkejä monipuolisesta opiskelusta

Katalyytti-oppimisympäristö

Katalyytti on oppimisympäristö, jossa laboratoriotekniikan kolmannen vuosikurssin opiskelijat oppivat työelämätaitoja ja vahvistavat ammatillista osaamistaan laboratoriotekniikan insinöörin työn eri osa-alueilla. Katalyytissä opiskelijat toimivat tiimeissä, joista jokaisella on oma kummiyrityksensä sekä valmentajansa.

Kenttäviikko

Näytteenottoa upeissa maisemissa ja tiivistä työskentelyä ryhmässä - kenttäviikko tuo vaihtelua laboratoriotekniikan opintoihin. Intensiiviviikko havainnoillistaa laboratoriotyön koko prosessin suunnittelusta näytteenottoon ja tuloksiin.

Viikko vaihto-opiskelijana

Viiden päivän opintomatka tarjosi laboratoriotekniikan opiskelijoille mahdollisuuden tutustua alan opiskelijoihin eri kulttuureista ja upota innostaviin kurssitehtäviin.

Kaipaatko lisää tietoa?

Lue tarkemmat tiedot tutkinnon sisällöistä, rakenteesta ja valintaperusteista Opintopolusta (linkki yllä ja alla). Koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä Tutkintovastaava Eeva-Leena Tuominen, eeva-leena.tuominen(at)tuni.fi. Hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä TAMKin hakijapalveluihin.