Hyppää pääsisältöön

Liikkuvat sote- palvelut

Tampereen ammattikorkeakoulu
Projektin kesto1.9.2021–31.3.2023

Tavoite ja tehtävät

Projektin tarkoituksena on selvittää koordinoidusti Pirkanmaan tarvetta liikkuville ja  joustaville uudentyyppisille terveyspalveluille. Hankkeessa suunnitellaan virtuaali- ja lähipalvelujen joustavaa ja älykästä yhdistämistä sekä tarvittavien palveluiden viemistä joustavasti ja kustannustehokkaasti lähelle asiakasta pyörllä liikkuvan sote-ympäristön  avulla. Projektissa selvitetään ko. palvelun tarvetta niin yksityisellä kuin julkisella puolella, palvelun sisältöä/jä, taloudellista kestävyyttä ja toimintamallia (logistiikkaa, älykästä suunnittelua). Lisäksi hahmotetaan parasta mahdollista teknistä kokonaisuutta, niin terveysteknologian kuin liikkuvan alustan kannalta. Liikkuvan alustan omistajauuden mallit sekä mallin ja konseptin kaupallistamisen mahdollisuudet selvitetään.
Mukana on laaja-alainen joukko toimioita niin palvelujen tarjoajien kuin terveys- ja ajoneuvoteknologian ja logistiikan puolelta.

Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia

Rahoituslähde

Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) 2014-2020

Yhteyshenkilöt

Elina Harju
elina.harju [at] tuni.fi

Tutustu hankkeen loppuraporttiin

Saadaanko liikkuvalla alustalla tarve ja palvelu kohtaamaan paremmin? Miten alueen elinvoiman tukeminen, kylätalot ja liikkuvat voisivat kuulua yhteen? Mitä tarkoittaa, että liikkuva palvelu on yksi palvelukanava? Liikkuva työ tarkoittaa muuttuvaa, laajempaa työnkuvaa ja uudenlaista yhteistyötä. Miksi? Miltä näyttää puoliperävaunu terveysasema? Mikä on sote-navigaattori?

Näihin ja moneen muuhun kysymykseen liittyvää pohdintaa löytyy Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) Liikkuvat sote-palvelut -hankkeen loppuraportista.

Hanke päättyi 31.3.2023

Hankkeen loppuseminaari järjestettiin 30.11.2022

Matkasimme kylätalolle kuulemaan, keskustelemaan ja kokemaan minkälaisia palvelumalleja liikkuvien palveluiden ja uuden teknologian yhdistelmä voi luoda sote-kokonaisuuteen.