TKIO-hankkeet
TKIO-hankkeet lukuina
Vuonna 2023 meillä oli käynnissä 145 hanketta.
TKIO-hankesalkun arvo vuonna 2023 oli 10,3 miljoonaa euroa.
Kirjoitimme 518 julkaisua vuonna 2023.
Vaikuttavuutta hankkeissa
Työelämälähtöisissä hankkeissamme sovellamme tutkimustietoa yksityisen ja julkisen sektorin aitoihin kehitystarpeisiin. Hanketoiminnan lisäksi myös avoimet innovaatioekosysteemit ja kokeilu- ja oppimisympäristöt ovat olennainen osa monialaista TKI-toimintaamme.
Hankkkeiden vaikuttavuus näkyy työelämän uudistumisena ja alueen kehittymisenä, kuten uutena osaamisena, toimintamalleina ja teknologisina innovaatioina. Se ilmenee kansallisesti ja kansainvälisesti niin yksilön, yhteisön kuin yhteiskunnan positiivisena muutoksena.
Yhteiskunnallinen näkökulma on keskeistä kaikessa TKIO-toiminnassamme, jolla tuemme koulutusta sekä erityisesti Pirkanmaan elinkeinoelämää ja aluekehitystä. Edistämme hankkeissamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita.
Tärkeitä rahoituslähteitä ovat Erasmus+, Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), ministeriöiden ohjelmat sekä Business Finland.
Meille TAMKin hanke tuo uusia näkökulmia. On hienoa, kun saa ensin apua ja tuuppauksen ulkopuolelta, ja sen jälkeen näkee tuloksen konkreettisesti. Se madaltaa kynnystä uusiin kokeiluihin.
Hotelway Oy
Hankkeen aikana olemme saaneet herätettyä keskustelua yrityksemme prosessien ja toimintatapojen kehittämisestä. Työt näiden suhteen on käynnistetty ja TAMKin henkilökunta on toiminut hyvinä sparraajina.
Tampereen Ammatti-isännöitsijät Oy
Pakkausmateriaalia kaurasta, dronella Marsiin ja kestävää jätehuoltoa
TAMKilaiset esittelevät englanninkielisellä videolla hankkeidensa vaikuttavuutta.
Esimerkkejä hankkeistamme
Kestävä aivoterveys
Hanke syventyi työelämän aivokuormitukseen. Hankkeessa kehitettiin toimintatapoja ja työvälineitä työntekijöiden aivoterveyden, työhyvinvoinnin ja organisaatioiden tuloksellisuuden edistämiseksi.
FairDatAct
FairDatActissa valmistava teollisuus, terveysala, rakentaminen ja liiketoiminta kohtaavat toisensa tavoitteenaan kehittää dataan liittyvää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokyvykkyyttä korkeakoulussa.
Myrsky
Hankkeessa TAMK ja 21 muuta ammattikorkeakoulua tarjosivat yrittäjille maksuttomia mikro-opintoja, joiden avulla kehittää osaamistaan vihreästä siirtymästä ja digitalisaatiosta.
Yhteisesti älykäs kaupunki
Yhtä-hanke pilotoi ja kehittää älykaupungin valittuja tekoälypalveluita ja -rajapintoja. Tarkoituksena on selkiyttää älykaupunkiekosysteemin hyviä käytänteitä siten, että järkevä kaupunkivetoinen yhteistoiminta on mahdollista.
SUSTAFIT
Hankkeen tavoitteena on etenkin kuitukankaiden tuottamien ympäristövaikutusten vähentäminen. Hanke tuottaa laaja-alaisesti uutta teoreettista ja kokeellista tietoa kuitukankaiden tuotesegmenttikohtaisista kestävyysstrategioista
FUSILLI
Hankkeen tavoitteena on rakentaa kaupunkeihin ruokasuunnitelma, jolla taataan siirtymä kohti turvallista, terveellistä, kestävää, osallistavaa, oikeudenmukaista ja kustannustehokasta ruokajärjestelmää.
Kaikki hankkeet
Osallistu kanssamme TKIO-toimintaan!
Lue lisää TKIO-toimintaan osallistumisesta ja tule mukaan
Voit ottaa meihin yhteyttä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen tki.tamk [at] tuni.fi (tki[dot]tamk[at]tuni[dot]fi) tai ottamalla suoraan yhteyttä asiantuntijoihimme.