Yleiskäyttöiset tutkimusohjelmistot
Korkeakouluyhteisö on hankkinut käyttöönsä runsaasti työhön ja opiskeluun liittyviä ohjelmistoja. Voit helposti katsoa löytyykö ohjelmistolistalta sopivaa ratkaisua omaan datan käsittelytarpeeseesi.
Tutkimuksessa laajasti käytetyistä ohjelmistoista löytyvät esimerkiksi Atlas.ti (laadullinen tutkimus), SPSS (tilastollinen analyysi) sekä Matlab (matemaattinen laskenta- ja ohjelmointiympäristö mutta myös runsaasti tieteenalakohtaisia ratkaisuja. Ohjelmistotarpeessa kannattaakin yleensä tarkistaa ensin ohjelmistolistalta, löytyykö tarpeeseesi jo hankittu ratkaisu, vaikka se ei olisikaan juuri sinulle entuudestaan tuttu ohjelmisto.
Joitain CSC:n ohjelmistoja
Chipster on avoimen lähdekoodin bioinformatiikkaohjelmisto. Palvelu on erityisen hyödyllinen bio- ja lääketieteen tutkijoille, ja se tarjoaa yli 300 työkalua NGS-, siru-, proteomiikka- ja sekvenssidatan analysointiin. Chipsterin saa käyttöön rekisteröitymällä CSC:n asiakkaaksi (Haka-tunnistautuminen). Chipsterin käyttö on suomalaisille yliopistoille ja ammattikorkeakouluille maksutonta.
Elmer on avoimen lähdekoodin ohjelmisto osittaisdifferentiaaliyhtälöiden ratkaisuun, ja se soveltuu erityisen hyvin monifysikaalisten ilmiöiden mallintamiseen.
Linkkejä:
- Ohjelmistot työkoneelle
- Ohjelmistolisenssit
- Tietoja CSC:n palveluista: my.csc.fi, research.csc.fi, docs.csc.fi
IT Helpdesk
0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi)
helpdesk.tuni.fi