Teams-työtilojen luominen
Teams-työtilojen vaatimukset
Mallipohjasta luominen
Automaattinen jäsenten hallinnointi Teams-työtiloissa
Teams-työtilat (entiset TUNI Groups -ryhmät) luodaan Teamsistä 15.1.2024 alkaen.
Teams-työtiloja voidaan luoda käyttäen neljää erilaista mallipohjaa:
- Muu (Other) – sama kuin entinen Basic-ryhmä (suositeltu)
- Luokka (Class) - sama kuin entinen Education-ryhmä (suositeltu)
- Opetusalan ammattilaisten ... (Professional Learning (PLC)) – tarkoitettu opettajien yhteistyöskentelyyn
- Henkilöstön jäsen (Staff) – tarkoitettu tiimityöskentelyyn, jossa yksi johtaa tekemistä
Mallipohjat määrittelevät luotavan Teams-työtilan ominaisuudet.
Lisätietoja mallipohjien eroista löytyy Microsoftin sivulta Ryhmätyypin valitseminen yhteiskäyttöä varten Microsoft Teamsissa - Microsoft-tuki
Teams-työtilojen vaatimukset
- vähintään 2 omistajaa
- nimi saa olla maksimissaan 60 merkkiä ja se ei saa sisältää ääkkösiä tai erikoismerkkejä
Voit luoda uuden työtilan käyttäen apuna mallipohjaa tai jotain olemassa olevaa ryhmää (vanha Classic Teams).
Mallipohjasta luominen
Mallipohjat määrittelevät luotavan Teams-työtilan ominaisuudet.
- Teams-työtilat luodaan Teams-sovelluksen Tiimit-näkymästä. Klikkaa ylhäältä Tiimit-sarakkeesta +-merkkiä ja valitse avautuvasta valikosta Luo tiimi/Create team
- Valitse Mallista (From template)
- Tämän jälkeen sinulle tukee näkyviin mallipohjat
Suosittelemme käyttämään vaihtoehtoja Muu (Other) ja Luokka (Class).
- Muu-mallipohja on sama kuin vanha Basic-ryhmä. Perusryhmät on tarkoitettu määräaikaiseen työskentelyyn ja projekteihin. Jatkossa meillä ei enää tule olemaan pysyviä ryhmiä, joten tämä korvaa myös Organization-ryhmän. Ryhmän omistajat hallitsevat asetuksia ja jäsenistöä.
- Luokka-mallipohja on sama kuin vanha Education-ryhmä. Se on tarkoitettu opetuksen tueksi opetusmateriaalin ja tehtävien jakamiseen sekä opiskelijoiden ja opettajien keskustelukanavaksi. Siinä käytetään poikkeavaa tiimitilaa eli luokan tiimitilaa.
- Opetusalan ammattilaisten -mallipohja on tarkoitettu kouluttajille, jotka tekevät yhteistyötä ammatillisessa oppimisyhteisössä. Esimerkkejä: akateeminen osasto, luokkaryhmä tai ryhmä, joka työskentelee yhteisen tavoitteen eteen. Kaikilla kouluttajilla on yhtäläiset luku- ja kirjoitusoikeudet. Tämä on hyvin samankaltainen kuin vanha basic-ryhmä, mutta lisäksi tämän kerrotaan soveltuvan yhteistyöhön ammatillisissa oppimisyhteisöissä.
- Henkilöstön jäsen -mallipohja on tarkoitettu esihenkilöille. Esihenkilöt ovat tiimin omistajia ja lisäävät muita tiimin jäseniksi. Omistajat hallitsevat ryhmän lähetysasetuksia. Jäsenillä on kirjoitusoikeudet vain tietyillä alueilla. Erityispiirre: Staff Notebook.
- Lisätietoja mallipohjista löytyy Microsoftin sivulta Ryhmätyypin valitseminen yhteiskäyttöä varten Microsoft Teamsissa - Microsoft-tuki
- Valitse haluamasi mallipohja ja klikkaa Käytä tätä mallia (Use this template).
- Millainen tiimin tulee olla? Yksityinen vai julkinen /Private or Public
Lisätietoja: Työtilan avoimuus Täytä kentät Tiimin nimi (Teams name) ja Kuvaus (Description).
Työtilan nimen eteen tulee aina automaattisesti TG-etuliite, jotta ryhmät ovat tunnistettavissa mm. osoitekirjassa. Nimi voi olla maksimissaan 60 merkkiä. Työtilan nimessä ei saa käyttää ääkkösiä tai erikoismerkkejä, sillä ne poistetaan automaattisesti sekä ryhmän sähköpostiosoitteesta että url-osoitteesta. Työtilan nimeä pääset luonnin jälkeen muuttamaan, mutta sähköposti- ja url-osoitetta et. Sähköposti- ja url-osoitteen muutos tehdään it-helpdeskin kautta.
- Klikkaa lopuksi Luo (Create).
Huom! Työtilan luominen toisesta tiimistä ei toimi vielä uudessa Teamsissä, mutta vanhan Classic Teamsin kautta onnistuu.
Automaattinen jäsenten hallinnointi Teams-työtiloissa
Teams-työtilojen osalta jäsenyydet voidaan muodostaa ja ylläpitää automaattisesti, mikäli ryhmän jäsenet koostuvat tietyn yksikön, tulosyksikön tai tiedekunnan henkilöistä. Tällöin uudet tai poistuneet henkilöt päivitetään ryhmään automaattisesti. Ryhmään ei voi liittää valitun yksikön, tulosyksikön tai tiedekunnan lisäksi muita yksittäisiä jäseniä tai ulkopuolisia vierailijoita. Näissä tapauksissa ryhmän jäsenyystietoja on ylläpidettävä ryhmän omistajien toimesta.
Jos haluat tilaamaasi työtilaan automaattisesti päivittyvät jäsenet, niin olethan yhteydessä IT Helpdeskiin. Mainitse pyynnössä Teams-työtilan nimi sekä yksikkö-/tulosyksikkö-/tiedekuntatieto, jonka jäsenet työtilaan on tarkoitus liittää.
IT Helpdesk
0294 520 500
it-helpdesk [at] tuni.fi (it-helpdesk[at]tuni[dot]fi)
helpdesk.tuni.fi