Hyvinvointikalenteri
Tutustu Yhteisten ohjauspalveluiden lukuvuoden 2024–2025 ryhmätarjontaan, ja tule mukaan! Yhteiset ohjauspalvelut tarjoavat laajasti hyvinvointiin, opiskelutaitoihin ja urasuunnitteluun liittyen erilaista ryhmäohjausta niin opintopsykologien, opinto-ohjaajien, uraohjaajien kuin yksilöllisten järjestelyiden asiantuntijoidenkin toimesta sekä vertaisohjaajienkin vetämänä. Alta löydät ryhmätarjonnan periodeittain. Huomaathan, että osaan ryhmistä vaaditaan ilmoittautuminen. Tarkemmat Intran tapahtuma- ja/tai uutislinkit sekä mahdolliset ilmoittautumislinkit päivittyvät ryhmien tietoihin pitkin lukuvuotta (noin kuukautta ennen ryhmän toteutumisajankohtaa). Ryhmätoimintaa järjestetään myös englanniksi. Katso lisätietoja: Well-being calendar.
Lataa kuva lukuvuoden ryhmätarjonnasta pdf-muotoisena:
2. periodi
Hyvinvointi ja opiskelutaidot
VENE-ryhmä (vertaisryhmä neuromoninaisille opiskelijoille): ke 23.10., 6.11. ja 20.11. klo 14.00–16.00 (Hervanta)
- VENE-toiminta on suunnattu neuromaninaisille opiskelijalle, tai sinulle, joka tunnistat itsessäsi autismikirjon piirteitä, ADHD/ADD-piirteitä tai jotain muuta nepsypsykiatriseen kirjoon kuuluvaa. Diagnoosia ei tarvitse olla, jotta voi osallistua toimintaan. VENE on alustuksia, neuromoninaisen opiskelijan opintoihin ja opiskelijaelämään liittyviä teemoja yhdessä käsitellen ja niistä keskustellen - luottamuksella. Tapaamisessa saat olla omana itsenäsi ja osallistua siihen sinulle sopivalla tavalla. Vertaistukitoiminta tapahtuu suomen kielellä. Yhdelle tapaamiskerralle mahtuu mukaan 12 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
VENE-ryhmä (vertaisryhmä neuromoninaisille opiskelijoille): to 31.10., 14.11. ja 28.11. klo 14.00–16.00 (keskusta)
- VENE-toiminta on suunnattu neuromaninaisille opiskelijalle, tai sinulle, joka tunnistat itsessäsi autismikirjon piirteitä, ADHD/ADD-piirteitä tai jotain muuta nepsypsykiatriseen kirjoon kuuluvaa. Diagnoosia ei tarvitse olla, jotta voi osallistua toimintaan. VENE on alustuksia, neuromoninaisen opiskelijan opintoihin ja opiskelijaelämään liittyviä teemoja yhdessä käsitellen ja niistä keskustellen - luottamuksella. Tapaamisessa saat olla omana itsenäsi ja osallistua siihen sinulle sopivalla tavalla. Vertaistukitoiminta tapahtuu suomen kielellä. Yhdelle tapaamiskerralle mahtuu mukaan 12 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Tule toimeen itsekritiikin kanssa -työpaja: ke 13.11. klo 13.15–15.45 (Zoom)
- Alkaako mielesi helposti tuottaa itsekriittisiä ja lannistavia ajatuksia? Toivoisitko löytäväsi armollisemman suhteen itseesi? Tule toimeen itsekritiikin kanssa -työpajassa johdatellaan itsekritiikin rauhoittamiseen itsemyötätunnon keinoin. Työpajassa tehdään vetäjän alustusten lomassa ohjattuja itsenäisiä harjoituksia ja tarjotaan mahdollisuus yhteiseen keskusteluun, joihin voit osallistua siltä osin, kuin sinulle sillä hetkellä sopii. Harjoituksiin ja keskusteluihin osallistuminen ei ole pakollista.
Tekstien oppiminen ja tenttiin valmistautuminen: ma 25.11. klo 12–14 (keskusta)
- Tekstien oppiminen ja tenttiin valmistautuminen -luennolla pohditaan muistia opiskelunäkökulmasta ja keskitytään erityisesti akateemisten tekstien oppimiseen. Luennolla kuulet käytännön vinkkejä muistiinpanojen tekemiseen ja tentteihin valmistautumiseen, sekä oman vireystilan ylläpitoon. Osallistujia kannustetaan myös jakamaan muille opiskelijoille omia käytännön vinkkejään ja hyviä käytäntöjään aihepiiriin liittyen. Luento on avoinna kaikille Tampereen yliopiston opiskelijoille.
- Ilmoittaudu mukaan tästä 22.11. mennessä.
- Lisätietoja tapahtumasta.
Opinnäyterupeama: Syys-joulukuussa noin joka toinen viikonloppu (Hervanta)
- Opinnäyterupeama on opinnäytetöiden aikaansaamisen tueksi tarkoitettua vertaistoimintaa yliopiston opiskelijoille, jota järjestetään viikonlopputapahtumina (pe iltapäivä-su). Tapahtuma on avoin kaikille yliopiston opiskelijoille opinnäytetyön vaiheesta tai oppialasta riippumatta. Opiskelijat työstävät Opinnäyterupeamissa itselleen asettamia tavoitteita ja tapahtuma on tarkoitettu opinnäytetyön edistämisen tueksi erityisesti silloin, jos opiskelijalla on tarvetta vertaistuelle tai aikaansaamisessa ja aikatauluttamisessa on haasteita tai esimerkiksi työn/muun elämän ja opiskelun yhdistämisessä on haasteita.
Get Stuff Done –opiskelupajat: viikoittain (etänä ja keskiviikkoisin hybridinä)
- Joskus voi tuntua siltä, että on vaikea aloittaa hommia, työskennellä pitkäjänteisesti tai saada opintoja edistettyä itsenäisesti. Apua on kuitenkin tarjolla! Neljän korkeakoulun yhteistyönä toteutettavat verkkopajat ovat tukenasi useamman kerran viikossa aina joululomaan saakka. Pajoissa opiskellaan itsenäisesti vetäjän kellottaessa opiskelujaksoja ja taukoja. Mukaan voit tulla vaikkapa lukemaan tenttikirjaa, kirjoittamaan oppimispäiväkirjaa, tekemään opinnäytetyötä tai kirjoittamaan esseetä.
- Keskiviikon Get Stuff Done! -työpajoihin voit osallistua nyt Zoomissa tai paikan päällä kampuksella. Työpaja järjestetään vuoroviikoin keskustassa ja Hervannassa.
Puhutaan suomea! –keskusteluklubi: viikoittain (kiertäen joka toinen viikko keskusta / joka toinen viikko Hervanta)
- Suomenkielinen keskusteluklubi. Tarjoamme rennon ja ystävällisen ympäristön kaikentasoisille suomen kielen oppijoille sekä äidinkielenään puhuville, jotka ovat kiinnostuneita saamaan kansainvälisiä ystäviä ja auttamaan heitä harjoittelemaan.
Urasuunnittelu
Työnhaun luentosarja: Valmistaudu kesätyön ja harjoittelupaikan hakuun!: ti 12.11. klo 16.00–17.00 (etänä)
- Ennen työnhakuun lähtemistä on hyvä pysähtyä pohtimaan omia tavoitteita ja jo kertynyttä osaamista. Luennolla käydään läpi työnhakuun valmistautumista ja itselle relevanttien työnhakuväylien tunnistamista.
Työnhaun luentosarja: Osaaminen esiin kesätyön ja harjoittelupaikan haussa, hakemus ja CV: ti 19.11. klo 16.00–17.00 (etänä)
- Luennolla avataan näkökulmia oman osaamisen tehokkaaseen viestintään työnhaussa. Luennolla käsitellään työhakemusta ja ansioluetteloa sekä osaamisen esiintuomista erityyppisessä työnhaussa.
Yrityspäivien Työnhaun teemaviikko: ti 19.11.–to 21.11. (keskusta ja Hervanta):
Työnhaun luentosarja: Työhaastattelu tulossa – miten valmistaudun?: ti 26.11. klo 16.00–17.00 (etänä)
- Haastattelu edessä, mutta miten valmistautua? Luennolla käydään läpi työhaastatteluprosessin etenemistä sekä keinoja, joilla voi itse vaikuttaa haastattelutilanteen onnistumiseen.