Sosiaali- ja terveysjohtamisen Executive MBA - Sote EMBA
Hyvinvoinnin johtajille
Opintojen tavoitekesto
Laajuus
80 opintopistettäToteutusaika
Hakuaika
Hinta
Kaupunki
Opetuksessa käytettävät kielet
Koulutusala
Järjestävä yksikkö
Opetustapa
Opintojen taso
Tule mukaan syventämään johtamisosaamistasi ja kehittämään parempaa huomista
Uusi aika on alkamassa Suomen sosiaali- ja terveydenhuoltosektorilla hyvinvointialueiden toiminnan myötä. Sote-ala tarvitsee osaavia ja laaja-alaista ymmärrystä omaavia johtajia ja asiantuntijoita, jotka kykenevät vastaamaan moninaisiin haasteisiin ja kehittämään toimintaa yhdessä verkostojen kanssa. Sosiaali- ja terveydenhuollon Executive MBA -koulutuksessa (Sote EMBA) saat tukea osaamisesi vahvistamiseen vaativia tehtäviä varten.
Koulutuksessa rakennat hyvinvoinnin huomista yhdessä muiden sote-alan asiantuntijoiden kanssa. Ympärilläsi on ryhmä, jonka kanssa voit käydä keskusteluja kaikista johtamiseen liittyvistä asioista, ja saada tukea johtajana toimimiseen ja kehittymiseen.
Tampereen yliopiston Sosiaali- ja terveysjohtamisen Executive MBA -koulutus tukee sote-alan johtajia kehittymään ja uudistumaan johtajina, jotka luovat hyvinvointia asiakkaille, omassa työyhteisössä sekä työssään unohtamatta paikallista ja valtakunnallista näkökulmaa.
Kiinnostaako EMBA-alumnien kokemukset?
Jos haluat kuulla EMBA-ohjelmaan osallistuneelta millaista opiskelu EMBAssa on tai miten he ovat valmistautuneet opintoihin, niin kysy koulutuksen yhteyshenkilöltä Taru Hakaselta lisää.
Tämä koulutus on yksi EMBA Tampere –tuoteperheen EMBA-ohjelmista. Tuoteperheen johtamisohjelmat tarjoavat aktiivisen ja monialaisen oppimisympäristön johtajana kehittymiseen ja organisaation johtamiseen. Tutustu muihin EMBA-ohjelmiimme.
Koulutusohjelman rakenne
Sosiaali- ja terveysjohtamisen Executive MBA -koulutusohjelma on 80 opintopisteen (op) kokonaisuus, johon sisältyy johtamisen ydinteemat -opinnot (40 op), ajankohtaiset syventävät teemat -opinnot (20 op) sekä omalle organisaatiolle toteutettava kehittämistyö (20 op). Lisäksi ryhmäcoaching-tuokioita sekä kehittämistyön sparraussessioita.
Kohderyhmä
Sosiaali- ja terveysjohtamisen EMBA (Sote EMBA) on erityisesti sosiaalityön ja terveydenhuollon ylimmälle johdolle suunnattu johtamiskoulutus.
Osallistujavalinnassa painotamme vähintään 3-5 vuoden johtamiskokemusta, osallistujan halua oman johtajuutensa ja organisaationsa kehittämiseen, ylempää korkeakoulututkintoa ja suullista ja kirjallista englannin kielen taitoa.
Opetusjärjestelyt
Sote EMBA koulutusjaksoilla kuulet asiantuntijapuheenvuoroja niin teoreettisesta kuin käytännön näkökulmasta sekä alalta että alan ulkopuolelta. Jaksojen sisällöt suunnitellaan yhteistyössä kunkin jakson kouluttajien kanssa osallistujien taustat huomioiden.
Opintojaksot muodostuvat luento-opetuksesta, case-esityksistä, ryhmäpohdinnoista sekä kouluttajien ja osallistujien yhteisistä keskusteluista. Lähiopetusta syventävät kirjallisuus ja artikkelit, ryhmä- ja yksilöpohdinnat sekä koulutusaiheita käytäntöön soveltavat ennakko- ja välitehtävät.
Jaksot tarjoavat oppeja sovellettavaksi omaan työhösi sekä keskustelumahdollisuuden ja osaamisen jakamisen vertaisesi kanssa. Koulutuksen aikana muodostuu osallistujien kesken vahva verkosto, johon tukeutua myös koulutuksen päättymisen jälkeen.
Koulutuksen suorittaminen työn ohessa kestää kolme vuotta. Koulutuspäivät järjestetään arkipäivinä pääsääntöisesti lähitoteutuksena Tampereella.
Johtamisen ydinteemat
Johtamisen ydinteemat vahvistavat jo olemassa olevaa (liike)toiminnan johtamisen osaamista ja luovat teoreettisen pohjan, jolle kasvattaa lisää osaamistaan.
- Orientaatio opintoihin, oman johtajuuden kehittäminen
8 op, 27.–28.11.2025
Tämä osio käynnistää yhteisen oppimisprosessin ja matkan johtajana kehittymiseen. Osio koostuu koulutuspäivistä, opintoihin liittyvistä yksilötapaamisista ja ryhmäcoachauksesta. Johtajana onnistumisen tueksi saat työkaluja laaja-alaiseen hyvinvoinnin johtamiseen ja vuorovaikutustaitojen kehittämiseen. Saat tukea itsetuntemuksen ja reflektion syventämiseen, mikä vahvistaa voimavarojasi ja palautumistasi.
- Strateginen johtaminen
3 op, 29.–30.1.2026
Tällä jaksolla muodostat kokonaisvaltaisen kuvan modernista arvontuotantolähtöisestä strategiatyöstä. Avarrat näkemystäsi liiketoiminnan johtamisesta ja strategisesta kehittämisestä, ja miten ne ovat sidoksissa toimintaympäristöön, kilpailuolosuhteisiin sekä johtajan omaan ajatteluun.
- Asiakkuuksien ja verkostojen johtaminen
3 op, 19.–20.3.2026
Jaksolla on keskiössä asiakaskokemuksen johtaminen ja menestyksekäs verkostoissa toimiminen. Syvennät ymmärrystäsi asiakasarvon, vaikuttavuuden ja asiakaskokemuksen strategisesta johtamisesta niin omassa organisaatiossa kuin verkostoissa.
- Talousjohtaminen
3 op, 21.–22.5.2026
Jaksolla vahvistat talousosaamistasi johtamisen näkökulmasta. Ymmärrät, mitä taloudellisissa raporteissa (tuloslaskelma, tase ja tilinpäätös) olevat luvut kertovat taloudellisesta tilasta, miten ne syntyvät ja miten hyödyntää taloustietoa päätöksenteon tukena.
- Hyvinvointipolitiikka, sosiaali- ja terveystaloustiede
3 op, 19.–20.11.2026
Jaksolla pohdit, mikä on johtajan rooli hyvinvointipolitiikan edistäjänä, sosiaali- ja terveystaloustiedon hyödyntäjänä sekä vaikuttavien sote-palvelujen kehittäjänä.
- Uudistuminen asiantuntijaorganisaatioissa – osaaminen, hyvinvointi ja johtajuus
4 op, 28.–29.1.2027
Tällä jaksolla avarrat näkemystäsi uudistumiskykyisen ja kyvykkään organisaation johtamisesta. Mitä kestävän uudistumisen aikaansaaminen ja ihmisläheinen johtaminen tarkoittaa johtajan roolissa?
- Kansainvälinen sosiaali- ja terveyspolitiikka, oman johtajuuden kehittäminen
2 op, 8.–9.4.2027
Ensimmäisenä päivänä perehdyt Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan ja -järjestelmän tasoon, ongelmiin ja ratkaisuihin kansainvälisestä vertailevasta perspektiivistä. Kasvatat ymmärrystäsi myös kansainvälisyyden vaikutuksesta Suomessa tehtäviin ratkaisuihin.
Toisena päivänä keskityt oman johtajuuden kehittämisen teemaan.
- Ulkomaan opintomatka
5 op, 17.–21.5.2027
Jaksolla tutustut kohdemaan sote-järjestelmään ja sen toimivuuteen vierailujen ja asiantuntijapuheenvuorojen kautta.
- Palvelutuotannon ja prosessien johtaminen
3 op, 26.–27.8.2027
Jaksolla syvennyt sote-palvelujen arvontuotannon johtamiseen sekä tehokkaiden ja tuottavien prosessien maailmaan.
- Tietojohtaminen
3 op, 14.–15.10.2027
Jaksolla perehdyt tietojohtamiseen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin ja hyötyihin sekä dataohjautuvan toimintatavan edellytyksiin. Miten tieto tukee strategista päätöksentekoa ja operatiivista toimintaa, ja mikä on johtajan rooli tietojohtamisessa?
- Hyvinvoinnin huominen
3 op, 11.–12.5.2028
Jaksolla käsitellään Suomen sote-palvelujärjestelmää ja viitekehystä, jossa hyvinvointia tuotetaan. Pohdit, miten johtaa valitussa palvelujärjestelmässä ja miltä tulevaisuus näyttää.
Ajankohtaiset syventävät teemat
Teemat ovat vaihtuvasisältöisiä, ja ne päätetään ryhmän tarpeiden mukaan. Teemoja pidetään koulutuksen aikana kaksi. Teemoja voivat olla esim. kestävä kehitys, moderni johtajuus tai digitalisaatio.
Syventävä teema 1
10 op, 4 päivää: 20.–21.8.2026, joka on yön yli kestävä intensiivijakso, sekä 17.–18.9.2026.
Syventävä teema 2
10 op, 4 päivää: 9–10.12.2027 sekä yön yli kestävä intensiivijakso 20.–21.1.2028.
Kehittämistehtävä
Sote EMBA-johtamiskoulutusohjelman aikana tehdään kehittämistehtävä omalle organisaatiolle. Kehittämistehtävän laatimista tukevat sekä yhteiset sparraussessiot että yliopiston nimeämä henkilökohtainen ohjaaja.
Voit valita aiheeksi oman osaamisen tai oman työn kehittämisen kannalta olennaisen kehittämishaasteen tai ratkaistavan kysymyksen. Tarkoituksena on soveltaa systemaattisesti lähikoulutuspäivistä, välitehtävistä, kirjallisuudesta ja muista lähteistä saatua tietoa omaan työhön ja toimintaympäristöön.
Kehittämistehtävässä valjastat teorian hyödyntämään käytännön kehittämistyötä. Kehittämistehtävän tueksi järjestetään sparraussessioita.
Kehittämistehtävien esittelyseminaari pidetään 24.8.2028.
Koulutuksen päättäjäisjuhla pidetään 6.10.2028.
Oikeudet muutoksiin pidätetään.
Pia-Maria Sjöström oli toiminut johtotehtävissä jo noin 10 vuoden ajan ennen EMBA-koulutukseen osallistumistaan, mutta laajempi teoreettinen tietämys johtamisesta puuttui. "EMBA-koulutus oli akateemiselta anniltaan erittäin hyvä. Lisäksi sote-uudistuksen keskellä ryhmässä sai arvokasta vertaistukea muilta sosiaali- ja terveysalan johtajilta. Meillä on edelleen toimiva viestiryhmä, jossa jaamme ajatuksia."
Kysy minulta lisää
Taru Hakanen
asiakkuuspäällikköLue lisää osallistujien kokemuksia
Osaamisen kehittäjät -uutiskirje ja podcast
Haluatko kuulla toiminnastamme, uusista koulutuksista, tapahtumista sekä hankkeista? Tai kuunnella korkeakouluyhteisön ja työelämän eri aiheiden asiantuntijoiden haastatteluita?