Hyppää pääsisältöön

Traumatietoinen vuorovaikutus opetustyössä

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laajuus

3-9 op

Toteutusaika

16.1.-25.3.2024 Traumatietoisuus opettajan työssä 3op, 9.4.-25.4.2024 Vuorovaikutussuhteen luominen yksilö- ja ryhmätasolla 3 op, 12.9.-6.11.2024 Ammatillinen kasvu ja työhyvinvointi 3 op

Hakuaika

20.9.2023-10.9.2024

Kaupunki

Tampere

Opetuksessa käytettävät kielet

suomi

Koulutusala

Opetus ja kasvatus

Opetusmenetelmät

Etäopetus, Lähiopetus
LataaEsite

Toisen asteen opiskelijoiden moninaiset taustat ja elämäntilanteet näyttäytyvät opetuksessa. Psyykkinen trauma on tunneperäinen vaurio, joka syntyy, kun ihminen kokee poikkeuksellisen järkyttävän tapahtuman tai elää tilanteessa, joka ylittää oman kestokyvyn. Traumat voivat ilmetä erilaisina psyykkisinä, fyysisinä ja sosiaalisina oireiluina.  

Traumatietoisuudella tarkoitetaan sitä, että ymmärrämme traumojen vaikutuksia omaan ja toisen ihmisen käytökseen. Traumatietoisuus opetustyössä auttaa opettajia ja opiskelijoita rakentamaan turvallisia kohtaamisia ja jaksamaan paremmin.  

Koulutuksen tavoitteena on antaa toisen asteen opetushenkilöstölle ajankohtaista osaamista vuorovaikutukseen, traumatietoisuuteen ja tunne- ja vuorovaikutukseen liittyvien ilmiöiden tunnistamiseen yksilö- ja yhteisötasolla.  

Koulutus sisältää kolme koulutusosiota, jotka muodostuvat koulutuspäivistä, kokemuksellista oppimisesta toiminnallisissa ryhmissä, itsereflektoinnista tai välitehtävistä sekä oman työn kehittämisestä. Osallistuja voi osallistua yhteen tai useampaan koulutusosioon. 

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja osallistujille opetuskustannuksiltaan maksutonta. 

Tutustu koulutusosioiden sisältöihin