Hyppää pääsisältöön

VarVas - Varhaiskasvatuksen vastavuoroinen asiantuntijuus

Tampereen ammattikorkeakoulu
Varhaiskasvatuksen henkilöstörakennemuutos luo uusia osaamistarpeita. VarVas – Vastavuoroinen asiantuntijuus varhaiskasvatuksessa -hankkeen koulutukset ovat varhaiskasvatuksen ammattilaisten tukena näissä muutoksissa ja samalla rakentamassa kestävämpää ja yhteisöllisempää toimintakulttuuria kasvatusyhteisöihin. Luodaan yhdessä kasvatusyhteisöjä, joissa ympärillä näkyy paitsi hyvinvoivia ja työhönsä sitoutuneita ammattilaisia, myös onnellisia lapsia ja tyytyväisiä huoltajia!

Laajuus

2-6 op

Toteutusaika

23.9.2024 - 2.10.2024 Kokemuksellista kasvua – Empaattisia elämyksiä, 2.9.2024 - 22.10.2024 Sosiaalipedagoginen työorientaatio ja toiminta varhaiskasvatuksessa, 23.10.2024 - 30.11.2024 Uudistuva henkilöstörakenne ja tiimi varhaiskasvatuksessa

Kaupunki

Tampere

Opetuksessa käytettävät kielet

suomi

Koulutusala

Opetus ja kasvatus

Opetusmenetelmät

Etäopetus, Lähiopetus

Tulossa 28. tammikuuta 2025 klo 15–17.30 Varvas – Varhaiskasvatuksen vastavuoroinen asiantuntijuus -webinaari! Tule mukaan tarkastelemaan yhteisöllistä toimintakulttuuria ja sosiaalipedagogista osaamista varhaiskasvatuksessa. Webinaarin ytimessä ovat varhaiskasvatuksen sosionomin tehtäväkuvaan ja osaamiseen liittyvät näkökulmat. Asiantuntijavieraiden johdolla webinaarissa tarkastellaan vastavuoroista asiantuntijuutta ja moniammatillista tiimityötä varhaiskasvatuksen keskeisenä voimavarana. Lisätietoa saatavilla pian!

VarVas Varhaiskasvatuksen vastavuoroinen asiantuntijuus -koulutuskokonaisuudessa pysähdytään varhaiskasvatuksen uudistuvan tiimirakenteen äärelle. Varhaiskasvatuksen uusi henkilöstörakenne huomioi ja luo tilaa eri ammattiryhmien erilaisille osaamisille. Erilaisuus on rikkautta, ja tuo monipuolista osaamista tiimiin.  Vastavuoroinen asiantuntijuus nähdään väylänä lapsen edun mukaisen laadukkaan pedagogiikan toteutumiselle. Koulutuksen tavoitteena on kehittää työntekijyys- ja tiimitaitoja sekä antaa eväitä varhaiskasvatuksen sosionomin tehtäväkuvan ja moniammattillisuuden jäsentymiselle. Lisäksi osallistujien osaaminen sosiaalipedagogiikassa, tiimityössä sekä ekososiaalisuutta tukevien menetelmien soveltamisessa vahvistuu. Yhteisöllisemmän toimintakulttuurin rakentumisen myötä koulutuksesta hyötyy koko kasvatusyhteisö: niin lapset, työntekijät kuin esihenkilötkin.

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja osallistujille opetuskustannuksiltaan maksutonta. 

Tutustu koulutusosioiden sisältöihin