Hyppää pääsisältöön

LOWINFOOD - Multi-actor design of low-waste food value chains through the demonstration of innovative solutions to reduce food loss and waste

Tampereen yliopisto
Markkinointi, Yrityksen johtaminen
Projektin kesto1.11.2020–28.2.2025
KärkialueYhteiskunta

Hankkeen tavoitteena on kehittää hävikkiä vähentäviä toimia yhteistyössä ruokaketjun eri toimijoiden kanssa testaamalla erilaisia innovaatioita hedelmien ja kasvisten sekä leipomo- ja kalatuotteiden arvoketjuissa sekä ruoan kulutuksessa kotona ja kodin ulkopuolella.

Nelivuotinen hanke kuuluu Euroopan Kommission rahoittamaan Horizon2020-tutkimusohjelmaan. Hankkeessa on mukana yhteensä 27 organisaatiota 12 eri Euroopan maasta, ja sitä johtaa apulaisprofessori Clara Cicatiello Tuscian yliopistosta. 

Wastebustersin tutkijat tutkivat LOWINFOOD-hankkeessa leipähävikin vähentämistä leipomoiden ja kaupan yhteistyönä sekä kotitalouksien ruokahävikin vähentämistä mobiiliapplikaation avulla. 

Rahoituslähde

Projekti saa rahoituksena Euroopan Unionin Horizon 2020 -ohjelmasta (grant agreement 101000439).

Koordinoiva organisaatio

Tuscian yliopisto, Italia

Projektiin kuuluvat henkilöt