Hankkeen tavoitteena on kehittää hävikkiä vähentäviä toimia yhteistyössä ruokaketjun eri toimijoiden kanssa testaamalla erilaisia innovaatioita hedelmien ja kasvisten sekä leipomo- ja kalatuotteiden arvoketjuissa sekä ruoan kulutuksessa kotona ja kodin ulkopuolella.
Nelivuotinen hanke kuuluu Euroopan Kommission rahoittamaan Horizon2020-tutkimusohjelmaan. Hankkeessa on mukana yhteensä 27 organisaatiota 12 eri Euroopan maasta, ja sitä johtaa apulaisprofessori Clara Cicatiello Tuscian yliopistosta.
Wastebustersin tutkijat tutkivat LOWINFOOD-hankkeessa leipähävikin vähentämistä leipomoiden ja kaupan yhteistyönä sekä kotitalouksien ruokahävikin vähentämistä mobiiliapplikaation avulla.
Rahoituslähde
Projekti saa rahoituksena Euroopan Unionin Horizon 2020 -ohjelmasta (grant agreement 101000439).
Koordinoiva organisaatio
Tuscian yliopisto, Italia
Projektiin kuuluvat henkilöt
Elina Närvänen
professori, palvelut ja kauppa![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcontent-webapi.tuni.fi%2Fimage-style%2Fbase_square_lg%2Fproxy%2Fpublic%2Fprofile_pictures%2F2588.jpg%3Fitok%3D2TJ2z0Tf&w=1200&q=75)
Nina Mesiranta
yliopistotutkija![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcontent-webapi.tuni.fi%2Fimage-style%2Fbase_square_lg%2Fproxy%2Fpublic%2Fprofile_pictures%2F4467.jpg%3Fitok%3DRvpwjp8W&w=1200&q=75)
Malla Mattila
yliopistonlehtori, Leadership for Change![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcontent-webapi.tuni.fi%2Fimage-style%2Fbase_square_lg%2Fproxy%2Fpublic%2Fprofile_pictures%2F1553.jpg%3Fitok%3DFwhfHKZx&w=1200&q=75)
Yhteyshenkilöt
Elina Närvänen
professori, palvelut ja kauppa![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcontent-webapi.tuni.fi%2Fimage-style%2Fbase_square_lg%2Fproxy%2Fpublic%2Fprofile_pictures%2F2588.jpg%3Fitok%3D2TJ2z0Tf&w=1200&q=75)